1 Příloh-a(y)
Free nástroj na klon SSD disku do image - existuje?
Ahoj,
doteď používám na klonování vynikající nástroj Clonezilla z bootovacího USB, ale při pokusu o klonování SSD disku jsem narazil - viz příloha. Přitom disk je dle Intel utility naprosto v pořádku.
Hledám tedy náhradu - konkrétně nástroj čím naklonovat celý disk do image na FTP/CIFS sdílení v síti.
Existuje něco FREE, co si poradí s SSD disky :?:
Re: Free nástroj na klon SSD disku do image - existuje?
SQUASHFS error odpovida tomu, ze mas spatnej ten bootovaci disk, ne, ze by si to neporadilo se SSD.
vypada to, ze se ti odpojuje/pripojuje ta usb flashka ...
Citace:
Původně odeslal
Fox!MURDER
SQUASHFS error odpovida tomu, ze mas spatnej ten bootovaci disk, ne, ze by si to neporadilo se SSD.
vypada to, ze se ti odpojuje/pripojuje ta usb flashka ...
OMG, tak to je chyba mezi židlí a klávesnicí... Beru zpět a sypu si popel na hlavu.
(K+ ti zatím dát nemůžu, tak aspoň virtuálně)
Dneska jsem klonoval svoje SSD, suprovej free soft mi naclonil systémovej SSD za běhu woken, naprosto jednoduchý... http://www.xxclone.com/idwnload.htm
Tak, pokud by se někdo pouštěl do stejné operace, musím podotknout jeden detajl.... Jak to šlo všechno jednoduše a krásně, tak dnes k tomu sednu a zapnu a po bootu mi wokna prohlásili že jsou falešný - Kur*a !!! A to jsem byl tak rád, že jsem skončil s čistejma instalačkama, kdy člověk púl roku honí všechen soft a nastavení co tam púvodně měl 3x KUR*A!!! Pokud by někoho napadlo co s tím, má u mě pivo.
Pokud pc neni pripojeny k netu (= nejde aktivovat online) a zaroven nemas telefon abys je mohl aktivovat po rozhovoru s operatorem, pomaha tento free soft http://sourceforge.net/projects/windows7loader/
EDIT:smazat pls pokud to povazujete za warez, ale sw je na sourceforge ktery by si IMHO nedovolil hostovat nic protipravniho
Z toho popisu se nejedna o fakticky nic jineho, nez nastroj na obchazeni DRM. Nelegalni to nebude patrne proto, ze neobsahuje zadny puvodni kod, ani ho nijak neupravuje (pouziti uz je neco jineho).
OT: Od té doby, co mi na helpline Microsoftu poradili stáhnout z warezu instalačky, nebo crack jsem v případě podobných dotazů mnohem klidnejší. Prostě si to legalizuj jak uznáš za vhodné. Důležitý je, jestli to máš prokazatelně zakoupeno.
Ono to tak je ostatne i v ceskych zakonech (dulezity je doklad o koupi), takze chtit cokoli jineho by bylo stejne k nicemu.
Hmm, jakekoliv live distro a dd-ckem treba i pres pajpu do xz/bz2/gz nekam frknout po siti ci do cloudu (:-D). Slozite?