Takze este raz :
Ake bezp. riesenie a antivir na MS Windows 2003 BE ??? legalny system, takze potrebujem aj legalny sw...
rozmyslal som o ESET smart security BE, len nevioem, ci existuje nejaka instalacia pre servre..
jaro
Printable View
Takze este raz :
Ake bezp. riesenie a antivir na MS Windows 2003 BE ??? legalny system, takze potrebujem aj legalny sw...
rozmyslal som o ESET smart security BE, len nevioem, ci existuje nejaka instalacia pre servre..
jaro
Verze BE je urcena i na servery, jen je otazkou zda Ti zalicencuji mene jak 5 pocitacu, pokud jich samozrejme celkove nemas vice.
Z vlastní zkušenosti bych ESET nedoporučil, velmi nepěkně brzdí počítače.
Popravdě nevím, na serveru to řešil už můj předchůdce a právě pro pomalost nahradil ESET něčím jiným, ale z hlavy nevím co to je. Já nedávno nahrazoval ESET na stanicích za ten Microsoftí antivrák a rozdíl v rychlosti dost značnej. Jestli je dobrej nápad dát to už i na server si netroufnu odhadnout.
Tiež som s ESETom skončil (mal som ho legálne) a teraz používam Microsoft Security Essentials: http://www.microsoft.com/security_essentials/
Alternatíva je potom ešte Avast! 6, ale mám zlú skúsenosť, na web stránkach ktoré sú na mojom serveri detekuje niekedy trojského koňa, ale deje sa to úplne random a stránky sú pritom na 100% čisté. Takže za toto má Avast u mňa veľké mínus.
Taky už používám Microsoft Security Essentials, naprosto bezproblémové. Napadá mě ještě AVG, ale kdysi dávno to bylo taky hodně zpomalující, ale nevím jak teď, možná by stál za pokus..
V praci mam EAV na 50 stanicich a zpomaleni neni tak velke, pokud zrovna neprobiha testovani disku, to je pak teda porod. Co je problem MS SE je ze nema vzdalenou spravu. Coz u Eset BE je standard.
Dovolim si quote ze stranek Microsoftu
Citace:
Potřebujete zabezpečit společnost?
Program Microsoft Security Essentials je k dispozici pro menší firmy s maximálně 10 počítači. V případě, že má vaše firma více než 10 počítačů, počítače můžete chránit prostřednictvím služeb Microsoft Forefront Endpoint Protection.
Tak nist nove ??? potrebujem zabezpecit server , na ktorom bezi proxy... ked tam dam ESET SMART SECURITY alebo aj NOD, ale strasne to spomaluje pracu servra... poradte...
Vyhni se i McAfee, to je taky velká brzda. Snad bych (podle recenzí) doporučil Kaspersky antivirus - viz. http://www.kaspersky.cz/