Ubiquiti Nano Station 2- nelze se připojit
Zdravím, asi před rokem jsem stavěl malý most v místní síti právě s totožným klintem. Přinesl jsem ho domú a připojil podle návodu. Setkal jsem se s totožným problémem jako dnes, wokna XP i 7 hlásí omezené připojení a když naťukám default IP 192.168.1.20 nemužu se dostat do AIR OS a konfigurovat jednotku. Vím že jsem ten problém tehdá vyřešil a onnen klient funguje dodnes...jak, to už si nemužu vzpomenout. Poradí někdo?
Re: Ubiquiti Nano Station 2- nelze se připojit
A provedl jsi reset, když se připojuješ na default IP ?
Ano, ještě připomínka, mám doma dva totožné modely, oba se chovají stejně.
Netusim, jak si v tomto smeru zdatny, takze mozna to pro tebe budou samozrejme otazky: jakou mas nastavenou IP v pc? Pingnes 192.168.1.20? W7 hlasi omezene pripojeni protoze nefunguje brana a dns.
V tomhle jsem tak maximálně na uživatelských schopnostech, každopádně pokud jsem v XP nastavil IP i DNS na auto, nebyl s tím nakonec problém. Dneska jsem tam zkusil od bokunastavit IP 192.168.1.20 nějakou masku a připojení se v tu chvíli hlásilo jako funkční ale dostat se do AIR OS stále nešlo.
na pc nemůžeš nastavit stejnou IP jako je u Nanostationu - musí být stejný rozsah, zadej tedy třeba 192.168.1.21 a masku 255.255.255.0 a zkus se znovu připojit
pro administraci doporučuju použít IE, v mozille jsem míval občas problémy
Díky, zkusím. Co dns ? mám je nastavit také ručně? v případě že ano, jak?
Na tohle DNS ani ani bránu nepotřebuješ, můžeš tam nastavit colkoliv nebo nic.
Je to tak, staci IP a maska IP dej cokoliv jineho ve stejnem rozsahu, nez 192.168.1.20 tzn 192.168.1.1 - 254 krom 20. No a do prohlizece pak zadej 192.168.1.20. Jak jiz bylo psano, kdyz by to neslo v jednom prohlizeci, coz se z ruznych duvodu stat muze, zkus jiny.
Hotvo, nastaveno, komu mužu, posílám K+ díky :)