Akú kombinovanú chladničku?
Ja viem, je to trochu OT na tomto fóre, ale ani neviem kde by som o takomto niečom mohol získať info, nepoznám žiadne chladničkové fórum.
Po troch rokoch sa nám pokazila chladnička Liebherr (model CP 35030) a jeho oprava je nerentabilná. Síce nám zastúpenie Liebherr ponúklo 15 zľavu z nového modelu rovnakej značky, ale po tejto skúsenosti ma zaujímajú aj iné modely a to napriek tomu že Liebherr je považovaný za jeden z najspoľahlivejších výrobcov (Made in Bulgaria, no comment). Skúste mi prosím niečo doporučiť, napísať nejaké skúsenosti a tak, lebo toto je oblasť s ktorou vôbec nemám skúsenosti. Ďakujem.
Čo požadujeme:
kombinovaná, mraziaca časť dole
2 termostaty
ventilátor v chladničke
šírka maximálne 590mm (max. 595mm)
objem okolo 320 litrov
mraziaci výkon 8+kg/24h
Re: Akú kombinovanú chladničku?
Taky jsem to zde před pár lety řešil. Liebherrka byla mimo mé finanční možnosti, vzal jsem tehdy AEG a stejně jako ostatní domácí spotřebiče stejné značky, vše funguje bez nejmenších problémů. Za sebe tedy AEG :-)
njn jak už jsem před několika lety psal PetroviT: vem Leibherra ale pohlídej si aby byl vyroben v německu....chce to projít vystavené lednice koukat na štítky uvnitř lednic. Cokoliv z polska bulharska je problematické. V posledních dvou letech narostla poruchovost skoro u všech výrobců...chápu výhrady díky špatné zkušenosti přesto bych bral liebherr potom aeg,fagor,gorenje,electrolux,zannusi.
Dobře si pamatuju, jak asi před 10ti lety lidé říkali:
Telefon Samsung (LG) bych si nikdy nekoupil, to je ta firma, která umí dělat leda tak ledničky.
A je to pravda, Samsung a LG umí dělat ledničky.
Ne, vážně, najdi si Testoviny, kde byly ledničky testovány, jistě to nebude tak dávno.
Edit: http://www.ceskatelevize.cz/porady/1...=2&clanek=1567 rok staré.
Bol som dnes v Datarte pozrieť Liebherr chladničky, aby som vedel ktorá modelová rada sa vyrába v Nemecku a ktorá v Bulharsku. A hádajte čo bolo štítku každej chladničky! Made in EU - nech idú do prdele. Vyzerá to tak že zoberieme nejakú LG, Samsung alebo niečo podobné do 500 €. Ako podmienku sme si dali no frost (ventilátor), objem okolo 320-330 litrov energeticku triedu A+ alebo A++, 2x termostat a šírku 595mm (600-ku už nedostaneme cez dvere). Žiaľ, posledný parameter dosť zúžuje výber. Našiel som kopu Siemnesov, Boschov, nejaké AEG kde by sedeli všetky parametre za dobrú cenu len sú to 600-ky.