Zajimalo by me jak je to s merenim otacek v deskach. Mam desku Gigabyte GA-5AA a mam tam vystup na chladic i s pinem na mereni otacek... Ja tam muzu zapojit jakykoliv vetrak(treba ze zdroje) a ono mu to zmeri otacky ???
Printable View
Zajimalo by me jak je to s merenim otacek v deskach. Mam desku Gigabyte GA-5AA a mam tam vystup na chladic i s pinem na mereni otacek... Ja tam muzu zapojit jakykoliv vetrak(treba ze zdroje) a ono mu to zmeri otacky ???
Presne tak.
Pokial je ten vetrak na 12V a ma tri droty, tak ti to bude nielen merat otacky, ale mozes ich aj prislusnym programom regulovat.
Hmm tak to je v ... Ony maj jen dva kably ://
Zapojit ich tam samozrejme mozes, ale nebudes im moct merat otacky a regulovat ich, takze je to vlastne zbytocne...
Ten treti drat je tam prave na monitoring...
Tak ho zkus rozebrat a podivej se jestli tam neni naky mistecko pro dalsi drat! Vetsinou tam je (nekde uprostred nebo hned vedle dratu) a napajej ho tam a mas i monitoring!Citace:
Původně odeslal kv4736
Tak s timhle jsem se jeste nesetkal - videl jsem jiz nekolik vetracku, ktere mely pajeci plosku pro 3. vodic, ale vzdycky to byla samostatna ploska, ktera nekam nevedla.Citace:
Původně odeslal .::Richmond::.
Tak na ni zkus dat drat, zapoj ho na desku a uvidis... Vetracek co sem mel na grafarne mel 2 vodice, ale misto bylo na 3, Sunony maji taky 2, ale treti pridas bez problemu - takhle sem odhalil hajzlackyho prodavace co mi prodal "tichej" nizkootackovej fan s tim, ze ma 2000 rpm. Sem ho doma zapojil a zjistil sem ze 1. neni tichej a za 2. ze ma 3500 rpm...Citace:
Původně odeslal Mymak
Tak to jsi mel tedy "stesti". Mam tu jeden vadnej vetracek z hdd chladice - jak je videt, 3. ploska tam je, ale jednoznacne je "ve vzduchu" a pripojeni vodice by k nicemu nevedlo - tipuju, ze tam chybi tranzistor a 2 odpory:Citace:
http://mymak.wz.cz/obr/badhddfan.jpg
nemam fotak, ale taky bych ti neco poslal...
tu plosku mam u 2 fanu uprostred a na jednom vedle cernyho dratu... to vis, nekdo ma, nekdo nema ;D
Jo jo, mas recht. Jdu rozmontovat vsechny 2-vodicovy vetracky (a ze jich mam hafo) - to by v tom byl cert, abych taky aspon jeden nenasel. ;D ;DCitace: