CF čtečka, USB karta, speciální požadavky?
Ahoj,
už druhý den prohledávám CZ shopy a řeším nákup dvou drobností u kterých jsem si donedávna myslel, že mi zaberou sotva 10 minut...:rolleyes:
protože jsem si pořídil iPad a moje sestava z USB nezvládne dobíjení, hledám nějakou USB kartu do PCIe s napájením a INTERNÍM konektorem. A když už dneska kupova USB, asi by mělo smysl rovnou USB 3.0, tu sestavu nehodlám v dohledné době modernizovat a časem se na disk bude hodit. Ale tuto kombinaci jsem zatím nikde neviděl. Když už, tak USB 2.0 a interní konektor je normální USB, takže pro vytažení na case to znamená bastlit redukci :rolleyes:
Externí hub pokud možno nechci, další krám na stole a další krám do zásuvky :(
dneska mi skolabovala CF čtečka, ale opět - všude mají jenom uber-super-multi readery 52 karet v jedné. Pro mě to znamená hlavně, že když to šoupnu do USB, objeví se mi polovina abecedy nových disků :mad:
To opravdu neexistuje úplně jednoduchá čtečka JEDNOHO typu karet (jako jsem měl doteď) ?
Nějaké nápady ?
Re: CF čtečka, USB karta, speciální požadavky?
2) Záleží na konkrétní čtečce, ne všechny ti nablejou do systému x písmen. Blbý je, že se to před koupí strašně těžko zjišťuje.
Koupil jsem si tuto čtečku. Ve Win7 se po jejím zapojení objeví jen jedno písmeno (na jiném M$ OS to vyzkoušet nemůžu). Má i tři USBčka. Nabíjení iPhonu funguje (USB hub v klávesnici to nedokáže). Navíc má čtečka i vstup pro externí napájení 5V/2A (zdroj není součástí balení).
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Pro mě to znamená hlavně, že když to šoupnu do USB, objeví se mi polovina abecedy nových disků :mad:
Ve správci zařízení zakážeš všechny kromě toho, který chceš používat, a zmizí. Easy.
Edit: Tedy jen pokud ji nebudeš odpojovat.
Tak USB 3.0 kartu s interním vyvedením na panel jsem už našel, ale litr se mi zdá dost přemrsklá cena za USB port.
bukva:
Odpojovat ji samozřejmě budu, vždycky nosím čtečku ve fotobrašně a připojuju ji tam kam zrovna potřebuju. (jinak bych použil rovnou interní)
ad1) Nestaci pro dobijeni Y kabel, ktery se pripoji na dve USB?
kupoval jsem tuto http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008235F0A8G1N
a vypada slusne. docetl jsem se, ze ten plastovej kryt, ve kterym se to posunuje se da odsroubovat a ctecka se zmensi
rychlost kopirovani z 8GB CF Sandisk Ultra II je 11.5MB/s
Myslel jsem si, že to bude celkem sranda, ale našel jsem až na páté stránce na ebayi:
http://cgi.ebay.com/PISEN-CF-CARD-Re...ht_4780wt_1139
otázka, jestli pro tebe neni problém nákupu na ebayi :)
Citace:
Původně odeslal
malda
Myslel jsem si, že to bude celkem sranda, ale našel jsem až na páté stránce na ebayi
Srandovní - přesně tuhle, jen pod označením iTec právě mám. No na ebay jsem se chystal už několikrát, ale vždycky se to nějak vyřešilo jinak. Moje jazykové schopnosti se totiž limitně blíží nule, jinak s kartou apod. problém nemám.
Možná ještě zkusím prohledat DealExtreme, tam občas nakupuju.