1 Příloh-a(y)
Ako sa starat o SSD disk...
Zdravim Vas...
Tak som si obstaral SSD disk... Patriot...
http://www.patriotmem.com/products/d...id=978&type=17
Len na system a najcastejsie pouzivane programy... Zatial slape super, ale zaujimalo by ma, ako ho co najdlhsie udrzat v dobrej kondicii...
nainstaloval som to a ponastavoval zatial podla tohto navodu :
http://it.cestuji.info/optimalizace-w7-pro-ssd.html
a v prilohe najdete moj screenshot z ASS SSD bencharku...
je to vporiadku ??? Je este mozne nieco doladit ???
Příloha 8806
Re: Ako sa starat o SSD disk...
Jestli dopadnes jako Marty, tak ho stejne pudes za mesic reklamovat, takze to neres ;D.
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Jestli dopadnes jako Marty, tak ho stejne pudes za mesic reklamovat, takze to neres ;D.
a co sa stalo MARTYmu? trosku to konkretizuj...
Nevím, chvíli jsem působil na jednom herním serveru, kde běžel Ocz Agility 2 jako databázovej disk (jediný co si pamatuju, tak v muninu měl IOstat průměrně na tejden 2k, já mám 80) a nebyl tam s ním žádnej problém, je to necelej půlrok, co tam takhle běží.
Sám jsem si domů koupil Vertex 2, zatím spokojenost. Jen mi ukazuje ve S.M.A.R.T. Uncorrectable ECC count - 320 ale nevím jestli to naznačuje nějakou HW chybu, nebo je to další bug smartu u SSD. Jinak ta rychlost z AS SSD benchmarku je víceméně stejná, jako u mě.
Ve windowsech to mám udělané přibližně stejně, jako je to v návodu v prvním postu. V linuxu jsem si šoupnul /tmp a /var/tmp na RAMdisk spolu s FireFox cache.
ja sa o svoj ssd nestaram vobec - intel x25m 80gb kupovany boh vie kedy davno pradavno. zatial mam na nom zapisanych 3.2TB, podla smartu je media wear indicator na 98 niecoho (imho percent). nejaky ten intelacky optimizer ci ky cert to je mi bezi automaticky raz za tyzden. Tam moja starostilivost o ssd zacina a aj konci. (inak vsetky temp-y / cache / scratch veci co som vedel som poprehadzoval na Velociraptora)
reaguju na prvni post, nainstaluj si linux nebo nauc widle neswapovat. celkove me SSD zatim pusobi vice starosti nez radosti / nejlepsi jsou zakaznici, co chtej abych jim do netbooku narval HDD, protoze SSD je ku prdu/
2 Příloh-a(y)
Já mám OCZ Vertex Turbo třetí kousek, běží mi od 10.prosince zatím ťuk ťuk bez jediného problému. Rychlost dobrá.
Dávám mu kouř dostatečně, intenzivně používám virtualizaci a SQL. To vše na Win 7 Ent x64.
Příloha 8919
Příloha 8918
Já mám Kingston SSDNow V+ 64GB a po cca. 5 týdnech:
Pridává se 6 chybnych clusteru do souboru s chybnymi clustery.
Oprava chyb v rastru svazku
Systém Windows opravil systém souboru.
62417919 kB místa na disku celkem.
37659296 kB v 116905 souborech.
68204 kB v 26002 rejstrících.
24 kB v chybnych sektorech
244871 kB pouzíváno systémem
65536 kB zabírá soubor s protokolem.
24445524 kB na disku je volnych.
4096 bajtu v kazdé alokacní jednotce
15604479 alokacních jednotek na disku celkem
6111381 volnych alokacních jednotek
Tak nevím no, jestli jet o na reklamaci, nebo to mohu ještě dál používat.