Jakou MB s čip. sadou "790/880/890" ?
Ahojte.. Jednoznačně mi starý PC nevyhovuje (viz podpis) :-D
Proto jsem se rozhodl, že v Lednu (snad budou povánoční slevy) pořídím něco "novějšího"..
Jako důležité by bylo říci, že jsem fanda do OC a vodního chlazení. Semtam zahraju/vyzkouším nějakou novinku ale bohužel již jen na firemním 14" NB což také není nic extra ..
Celkové lednové vádaje by neměly přesáhnout hodnotu 10'000Kč
Mám v merku tyto komponenty (vypíši jen co stojí za zmínku):
CPU - Phenom II X2 550 BE + se pokusím o unlock core, když se nepovede alespoň můžu "ladit"
GPU - MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC o měsíc později bych volil druhou GPU do reřimu SLI
DDR - A-DATA 4GB KIT Vitesta Edition
Ale nevím kterou MB, viz:
MSI 790FX-GD70 a stránka výrobce
GIGABYTE 790FXTA-UD5 a stránka výrobce
Anebo pořídit jinou čipovou sadu, např: M4A88T-V nebo M4A89GTD
Celou sestavu budu provozovat na W7-U a více PCIe16x než 2, volím z důvodu "Co kdyby" ;-)
Pokud máte lepší návrhy, nebráním se ale předem říkám, že do Intelu nejdu :-)
Re: Jakou MB s čip. sadou "790/880/890" ?
Není SLi funkční pouze na nVidia chipsetech, případně Intel + nF200?
Abych řekl pravdu, to nevím, jsi mě vcelku překvapil.. HW celkově a podporu nesleduji už snad od střední, jen sem tam nakouknu jakým směrem to vše pokračuje.... Myslel jsem že v dnešní době si s tím HW poradí a podpora tu samozřejmě je ???
Tak jsem hledal a tato MB podporuje to i to. Je tak?
Řekne mi někdo, jak na tom je teoreticky s výkonem tato MB? MSI ji řadí do třídy "Military Clas"..
Jop, je tam čip Lucid Hydra, kterej umí spárovat i ATi + nVidiu dohromady a SLi by na tom mohlo normálně fungovat. Test nějaké desky s tímhle čipem byl snad na EHW (už nevím). Blíž neporadím, AMD vůbec nesleduju a multiGPU řešení jdou mimo mne už úplně.
jj je to tak.. našel jsem web kde je otom více http://event.msi.com/mb/fuzionseries/gs_list_cz.html Taky jsem zjistil, že toto je i u Asusu ale ta cena je astronomická...
Jinak díky pohledám nějakou recenzi ;-)
ASUS, MSI ani Gigabyte.
Ber Biostar. Tahle firma si (zatím) nenechává platit za značku a PR bláboly, takže dostaneš totéž za lepší peníz. Já po reklamaci TA 780G dostal TA 790GX (starší desky se už nedodávaly) a ještě mi pár kaček vrátili :-D
Tak musím otevřeně říct, že situace je v prdeli. Co se proboha děje?! To je na trhu jako už jen ASUS, Gigabyte a MSI, tu a tam někde možná ASRock? To mám začít nakupovat v okolních zemích nebo jak? Navíc všechno zdražilo jak kokot.
Jsem si pochvaloval jak jsem dostal TA890GX A3+ výměnou za svou TA780G M2+ nicméně kvůli pos. síťovce zase nebudu mít nic. Za ty prachy co dostanu zpátky (protože Biostar se už nedodává, ne že by u mě ta firma dost nepadla po tom, co v pár měsících jdu reklamovat podruhé) koupím tak možná jednu ASRock se 785G v Alze. Jestli vůbec ještě bude.