Pomoc s vyberem sluchatek a zvukove karty
Zdravim, rad bych si poridil nova sluchatka k PC na poslech hudby a na hry. Velmi se mi libily HD 555 (ktere jsem i testoval a sedli me) ale musel jsem bohuzel vyber prehodnotit (mam maly byt a kdyz mam sluchatka, tak z duvodu abych nerusil okoli). Bohuzel tedy budu muset sahnout po uzavrenych. Myslite ze HD 488 je lepsi volba pripadne jina alternativa?
Zvukovou kartu budu ovsem take muset menit - rikal jsem si reative Creative X-Fi Titanium?
Diky moc za Vase reakce!
Re: Pomoc s vyberem sluchatek a zvukove karty
Nenapsal jsi rozpočet .. to je dost podstatný.
Uzavřený sluchátka -> Shure SHR 840
http://www.shure.com/americas/produc...ing-headphones
http://www.audiotek.cz/product-37017-shure-srh840
Zvukovka na poslech hudby -> Asus Xonar Essence ST/STX nebo Creative X-Fi Titanium HD
Sestava dohromady za cca 8,5k ale poslech bude stát zato!
Doufám že nebude vadit, když lehce zneužiju tohle téma a zeptám se jaký byste mi doporučili sluchátka z kategorie Sennheiser HD 435, HD 465 nebo jiných podobné konstrukce a ceny?
Diky za reakce. Bohuzel limit na sluchatka i zvukovku mam 6000 Kc. Pokud by bylo min, tak se zlobit samozrejme nebudu:)
Zaujali me varianty Beyerdynamic DT440 a Audio-Technica ATH-AD500. Bohuzel pro me oboje otevrene. Da se nejak porovnat s "rusenim okoli" HD555, ktere jsem moznost zkusit?
Take jsou zajimave A-T ATH-A700, ale podobne jako u Shure so bojim poceni usi kvuli materialu nausnic pri delsim poslechu.
V pripade porizeni nejakych vyse zminenych sluchatek je treba take pocitat se zesilovacem nebo by to mohla zvukovka zvladnout?
Po precteni ruznych zkusenosti na netu bych asi volil kvuli pomeru cena / vykon uzavrena shure 440. Je myslite potreba v kombinaci s Creative X-Fi Titanium i zesilovac nebo to karta utahne?
Diky!
Záleží na impedanci těch sluchadel, ale v zhledem k tomu že to je ve sluchátkách mainstream tak si myslím že budou do 100ohm. tudíž si myslík že by to neměl být problém ... ale radši si to ještě ověř.
Mely by mit 44 ohmu, takze snad v pohode. Jeste se zeptam na posledni dotaz - Je nejaky rozdil v kvalite mezi CREATIVE X-Fi Surround PRO a CREATIVE X-Fi Titanium? Cenove jsou podobne a pokud kvalita taky, tak bych sel spise do externi..