-
Herní PC, limit 25 000,- vč. DPH
Pánové zase se sešla doba kdy se pokoukávám po PC a už se v nich opět vůbec nevyznám... Vám jsem vždycky věřil a vždycky budu.. Zadání je jednoduché, 20 000,- za komplet case naplněnej vnitřnostma.. takže jen bednu. Žádný jiný zařízení... :) bez softwaru apod.. Asi bych preferoval intel, ale jestli se zase doba změnila, nebráním se absolutně AMDčku, zkuste poradit, děkuju moc ! :)
EDIT: CENA PC BOHUŽEL MAX 20 000,-
-
Re: Herní PC, limit 25 000,- vč. DPH
-
Zatím děkuju moc za nástřel :) aspon orientačně se začínám chytat, jen se poptám co za šílenost je ten 80gb disk ? to je pro mě nějaká uplná novinka toto :))
-
Citace:
Původně odeslal popis zboží
Intel X25-M je SSD disk vyrobený 34nm MLC NAND technologií, který neobsahuje žádné mechanické pohyblivé části, což zaručuje jeho vysokou odolnost a životnost. Nabízí nízkou spotřebu energie, žádné vibrace, naprosto tichý chod a rychlost čtení až 250 MB/s a rychlost zápisu až 70 MB/s. Velikostí 2,5" je vhodná jak pro klasické počítače, tak i pro notebooky.
stačí se podívat ;-)
-
SSD bych vyhodil a ty 4k bych přidal na grafiku. SSD je na tyhle účely zbytečné.
-
Citace:
Původně odeslal
mraky
SSD bych vyhodil a ty 4k bych přidal na grafiku. SSD je na tyhle účely zbytečné.
Nesouhlasim, pouzivam pc hlavne na hry + office praci a SSD byl nejlepsi upgrade za hodne dlouho dobu. Ja bych ho tam urcite nechal. :)
-
místo intela bych vzal OCZ vertex2 o litr levnejs a pridal na grafarne...
-
jakou grafiku by jste doporučili ? myslím že +- 2000 bych si dovedl představit přidat, pokud by to mělo mít viditelný vliv ... jinak zatím moc děkuji za odpovědi
-
Souhlasím s Mrakym. SSD pryč (na to je čas) a přidat na grafice a případně lepším chlazení GPU i CPU.
Ad SSD - neznám účel toho PC, ale Win7 s 7200ot diskem a dost pamětí jsou rychlé i tak. Hry bude mít stejně na ext. disku a jestli se mu bude spouštět Word 2s nebo 6s je přece jedno.
edit: tuhle GTX 570 ;-)
-
Jinak k tomu hluku, pokud tam není výrazně lepší rychlost, tak si doopravdy vystačím s obyč diskem.. tohle PC by samozřejmně nemělo urvat hlukem uši, ale může bejt uplně normálně hlučné, žádnej low noise station nehledám :) účel toho PC bude doopravdy čistě herní, semo tamo internet a word..
-
Nevím jak proti dnešním 7200ot diskům, ale proti 5400ot disku v ntb je SSD opravdu hodně, hodně (fakt dost hodně) viditelný rozdíl (start systému z 2m na 35s, start aplikací během 1s apod.). Ale je to investice 4000Kč, které lze využít smysluplněji (zvlášť u herního PC).
-
Přidávám hlas k té GTX570 či ekvivalent od ATI (ale na to by jsis musel pár dní počkat). Ten výkon ve hrách bude výrazně lepší, grafického výkonu není nikdy dost :-)
-
Já bych naopak řekl, že nemá smysl vyhazovat tolik peněz za grafiku, protože ten výkon už o tolik vyšší není a vzhledem k momentální rychlosti vývoje gpu bude za 2 roky grafiku upgradovat tak jako tak. Ale každej má samozřejmě jiný představy a nároky :-)
-
Tak pokud se bavíme o herním PC, tak snad každý předpokládá jako nejčastější investici novou grafiku. Buď kupuji mainstream a měním je častěji nebo jednou za dva roky "highend" (zjednodušeně).
-
Zrovna řeším prakticky to samé takže ti můžu poradit něaké postřehy:
CPU je ok, ale v lednu má vyjít nová generace CPU od Intelu - Sandy Bridge. Počkal bych na ni -> Core i5 2500 (2500k). Desky na to už jsou v prodeji takže s dostupností asi nebude problém. Bude o něco vyšší výkon, nižší spotřeba, cena by měla být cca stejná.
4GB Ram - záleží jestli chceš sestavu provozovat na XP nebo W7. Na XP je 4GB dost ale na W7 bych možná přidal. 8GB (2x4GB) se dá koupit za 3k s daní.
Disk -> disk nemá na výkon PC při hrách prakticky žádný vliv. Jde jen o rychost startu systému a dobu načítání aplikací a hry. SSD je hodně fajn ( systém startuje a reaguje neuvěřitelně rychle ), ale pokud je našponovaný rozpočet tak bych fakt vzal na systém nějaký nový jednoplotnový 500GB disk 7200ot., který koupíš za 900,- a ušetřené peníze opravdu investoval do grafiky. Jako druhý datový disk k tomu např. Samsung F4 2TB.
Grafika - záleží taky jaké rozlišení chceš používat ale, tady bych si radši opravdu připlatil -> min. HD6870 nebo GTX470. Nejlíp GTX570, popř příští týden má vyjít HD6950. Výkon herního počítače stojí vždy z největší části na výkonu grafiky.
Takže kdy to shrnu:
CPU (i5 quad)....... 5k
deska (asus) ....... 4k
8GB Ram ............ 3k
system disk 1 ...... 0.9k
data disk 2 ......... 2k
grafika GTX570..... 8k (popř. HD6950)
zdroj min 650W.... 2k
DVD .................. 0.45k
Case .................. 1k
Komplet -> cca 26,5k a bude to fakt stroj ! Zvukovku zatím onboard a časem si něco dokoupíš.
-
Pánové,
Hrozně moc si cením vašich rad :) ale po dnešku musím limit snížit na 20 000,- vč. daně protože mě přítulkyně poslala auto do škarpy, naštestí je ok :) jen sem musel udělat výdaj, s kterým jsem nepočítal :) Zkusíte poradit v této cenové relaci? uvědomuju si že z herního pc spadnu do nějaké mainstream pc verze.. ale nedá se nic dělat a do ledna čekat nemůžu :/ chtěl bych mít do vánoc postaveno :) děkuji děkuji
-
-
Klidne vezmi to co ti sestavil Peca-on-line u alfacomp, vyhodis ssd a jsi na tech dvaceti. Pc to bude v pohode.
Edit: Peca byl rychlejsi, ale vzal bych to, co sestavil prvni. :)
-
super, vidíte :) ještě že vás mám, ta grafika je za ty peníze asi to nej že ? bavím se o sestavě s intelem, kterou natukal peca prvně :)
-
Co se týče grafiky ... vzal bych alespoň HD6870 nebo GTX470. Jak jsem psal -> herní PC stojí hlavně na grafice
Budeš objdnávat komplet PC a nebo si to postavíš sám ?
-
-
V tom to máš jednodušší ve výběru komponent ... však testy a recenzce těch grafik na netu jsou takže rozhodnutí už je na tobě.
Záleží taky jaký máš periody mezi upgradem - já třeba cca 3 roky a proto beru vždycky radši silnější grafiku aby mi výkonově vydržela.
-
rozhodne vem tu intel sestavu :) jinak muzes usetrit na ramce (stacej 4GB, kdyz musis setrit, kdyz koupis nejaky kingstony nebo neco co se bude prodavat i za par mesicu tak kdykoliv ty dalsi 4GB dokoupis, aby byly shodny verze a jely ok), zdroj nemusi byt MINIMALNE 650W, ale uplne ti staci -+625W nejaky znackovy (corsair, enermax, seasonic...)
hlavne udej rozliseni, ve kterym budes hrat a jestli potrebujes 8xFSAA nebo ti staci obyc 4xAA, kupovat si 570ku je opravdu zbytecny, kdyz pak zjistime, ze hrajes 1680*1050 a AA nepouzivas... :)