Re: Výhybka k reproduktorům
Uplne jednoduse bych to vyresil tak, ze bych basak nechal a tu stredovyskovou cast bych zapojil pres konedenzator (hornopropustny filtr se strmosti 6dB/oktavu). Basak s takto oddelenou stredovyskovou casti bych pak zapojil paralelne. Oni ty repracky nebudou nejake valne kvality, resit k nim vyhybku, zvlast s takto blbou delici frekvenci (2pasmove vyhybky se vetsinou delaji s delici frekvenci 2000-3000 Hz) je dle meho zbytecne vyhazovani penez.
Ona je otazka, zda ta stredovyskova cast uz onen kondezator nekde nebude mit schovanej ....
Impendanci znas (6Ohm), vzorecky na pasmovou propust najdes urcite nekde na netu. Jedine na co si dej pozor je, aby ten kondenzator nebyl elektrolyticky, a pokud uz bude elektrolyticky, tak musi byt bipolarni.
Re: Výhybka k reproduktorům
Díky za rady.
Zkusmo jsem si to zapojil k zesilovači, bez kondenzátoru. Výškáč k A-svorkám zesilovače a basák k B-svorkám. Druhý reprák jsem nechal připojený k Minivěži, kterou jsem připojil přes AUX k REC-OUT na zesilovači, abych měl stejný signál. Zkoušel jsem samotné výškáče, basáky i obojí.
Zjistil jsem, že takhle to opravdu není ono. Basový reprák přes zesilovač hrál všechno odhadem do 4-6kHz, ale potišeji, než basák přes minivěž - zřejmě zesilovač v minivěži pouští do basáku víc proudu. Matně si vybavuji, že v návodu k minivěži se psalo něco jako 2x6W výšky a 2x14W basy, takže to asi tak nějak bude. Oba výškáče hrály velmi podobně.
Závěr tedy je: Takhle to nepůjde, potřebuju normální repráky.