Domací síť přes WIFI Router
Zdravím,
mám doma 2 počítače (stolní PC + notebook). PC je propojeno s Wifi routerm kabelem, notebook přes wifi. Na PC beží Win7 Ultimate 64bit., na notebooku Win XP 32bit. Chtěl bych tyto dva stroje nějak sesíťovat, abych mohl efektivně vyměňovat data. Chci se zeptat: Jde to ? Pokud ano, tak jak ?
Díky
Re: Domací síť přes WIFI Router
Pokud to chceš mít jednoduchy a nepřijít o nervy kvůli "domácím skupinám" a podobným hrůzám u Win sdílení, doporučuju FTP přímo na IP počítače/ntb.
Na jednom pc něco nasdílíš na na druhým zadáš \\jmeno_pc\název_složky, případně se dá stáhnout i nějakej update pro XP aby se ty pc vzájemně viděli v okolních pc.
Hlavne na XP vypnout "zjednodusene sdileni", nasdilet slozky a na druhem kompu by pri napsani \\nazev_pocitace mely byt videt
FTP je na takovyhle pripad jako se skrabat levou nohou za pravym uchem ;-)
Tak jsem jsem nastavil místní síť na obou kompech a na Win7 je vidět notebook i nasdílené složky, ale na XP i když jsem správně přidal místo v síti i s nasdílenou složkou, tak při otevření to hlásí, že nemám pravděpodobně dostatečné oprávnění a že důvodem může být, že není nastaveno prázdné heslo. Tak se ptám: jak nastavit heslo ? Na Win7 není možno pro místní síť nastavit prázdné heslo.
HollyG> Kde se dá vypnout zjednodušené sdílení ?
A je to tady.
Ano, i dnes jsou lidi, kteří heslo ke svojemu účtu nepotřebují.
Zlaty na verzi OS a jeho právech nezávisly FTP, i když je to "divny", je to prostě záruka funkčnosti. :-)
@Premo:
Na XP Home zjednodušeny sdílení snad vypnout nejde (nejsem si zcela jist, teď je po ruce nemám), na XP Prof. to je v "Možnostech složky", druhá záložka.
A ano, účet na PC, ke kterymu chceš přistupovat a přihlašuješ se přes sdílení, musí mít heslo.
Tak zjednodušené sdílení jse už vypnul v možnostech složky v ovládacích panelech, ale pořád není možno z XP přistoupit ke složkám z Win7. Jak tedy nastavit na XP heslo ?
Tak vyřešeno. Stačilo na Win7 vypnout v nastavení domácí sítě sdílení chráněné heslem a u sdílené složky nastavit práva pro everyone.
edit: Jo díky za pomoc, komu to šlo dal jsem K+.
edit2: Tak jo, už to fakt funguje, ale rychlost 250KB/s má k efektivní výměně dat dost daleko :D .