Re: Vymena GTX280 za GTX580
byt tebou tak se na upgrade vykaslu, opravdu to s tvoji kartou nema valny smysl, pokud si fajnsmejkr a musis mit vsechno na total max detaily, pak je to jina :) , pockal bych na leden, urcite pude s cenou dolu, nyni stoji pres 10k coz je opravdu hodne
navic 280ka odladene drivery, funkcni vsechno, nove karty casto maji porodni problemy, tzn. pockat mesic dva...
Věř mi že tyhle karty porodní problémy nemají, osobně mám GTX580 od EVGA, zkusil jsem i SLI a musím říct že karty jsou velmi kultivované, SLI mi utáhnul s přehledem 700W zdroj společně s CPU z podpisu. Vzhledem k tomu že se vlastně jedná o vylepšenou GTX480, jsou drivery odladěné.Karty střídám poměrně často a má jich doma povícero a toto je za poslední dobu společně s GTX480 která se mi doma také válí, skutečně HW ze kterého jsem měl radost i za jeho cenu.
Jediné, o čom mám pochybnosti je to, že vymením grafiku a vôbec si nepomôžem, lebo zvyšok systému to nebude schopný nakŕmiť dostatočnou dávkou dát...
Nepotrebujem mať všetko na High/Ultra High, ale nechcem znižovať rozlíšenie, alebo detaily na low/off, len aby to stíhalo... Príklad je Metro, Stalker, Crysis.
To záleží na jednotlivých hrách. V testech her na PCT máš naměřený vliv CPU na hru (protože většinu her kromě GPU a CPU už nic jiného zásadně neovlivňuje, pokud máš např. aspoň 4GB RAM téměř lhostejno jakých parametrů).
U většiny her je vliv CPU velmi malý (měří to s GTX480, což je imho obdobné, jako by to měřili s 580, jen ty čísla jsou o 15% menší), i když třeba zrovna u nedávno testovaného Civilization V nebo F1 2010 (a taky třeba u Mafia II) je obrovský.
Ramky mám 8GB, toho sa nebojím...
V celku pravidelne pozerám aj testy, len tam to väčšinou býva naopak. K jeden grafickej karte dajú zopár CPU.
Kebyže popoženiem moje CPU ešte o cca 1/2GHz, tak to neriešim, len nechcem aby bolo moje CPU Q6600 ~3GhZ cap pre grafiku...
i7čka by bola iné kafe...