1 Příloh-a(y)
Mrtvá síťovka Marvell Yukon PCIe 88E8056 Gigabit Ethernet Controller ?
Popis situace:
Včera jsem normálně uspal počítač a dneska, když jsem ho zapnul, tak nic - monitor se nerozeběhl.
Reset - zase nic.
Vypnutí a zapnutí - při obnovení z reřimu spánku modrá smrt.
Reset- boot se zasekl.
Reset - konečně to naběhlo. Ale nešel net, tak jsem se díval, jestli někde není vypojený kabel, ale nebyl. Síťovka nesvítila, tak jsem se podíval do Správce zařízení a ejhle: "Kód 10 - zařízení nejde spustit".
Co jsem udělal:
Zkusil jsem všechno: odinstalace, zakázání a povolení, resetovat BIOS, flashnul jsem BIOS na novější, přeinstaloval drivery, prohledal web (;)), spustil msinfo32 a našel, s čím ta síťovka sdílí IRQ (viz příloha) a povypínal všechny ty USB controllery...a pořád to nejede. Ještěže na mé desce jsou ty síťovky 2 a ta druhá jede bez problémů!
Co jsem neudělal:
Nenainstaloval jsem žádný nový soft ani neměnil nastavení systému.
Nevyměnil jsem baterii na desce a nešel ji reklamovat.
Co mám udělat :?:
Myslíte, že šíťovka definitivně odešla? Ještě nějaký nápad, zkušenost?
Díky za postřehy!
Příloha 8684
Re: Mrtvá síťovka Marvell Yukon PCIe 88E8056 Gigabit Ethernet Controller ?
Můžeš ještě zkusit odpojit pc na noc od elektriky, ale spíš bude si mrtvá.
Zkus pohledat v Eventlogu chybovej kód té BSOD, možná napoví něco blíž (kterej ovladač to způsobil, ....).
Muzes zkusit bootnout nejaky aktualni linux livecd, jeste nez to podpalis, jestli uvidi sitovku (ip link / ethtool; dmesg; lspci -v)
Citace:
Původně odeslal
admix
Muzes zkusit bootnout nejaky aktualni linux livecd, jeste nez to podpalis, jestli uvidi sitovku (ip link / ethtool; dmesg; lspci -v)
Můžeš být trošku konkrétnější v tom, co mám udělat?
Moc jsem z tvého postu nepobral...:oops:
Dík!
stahnes si libovolne CD nebo boot USB (bootCD jdou na USB jednoduse predelat. Treba --> http://www.finnix.org/
ten nabootujes a konkretne u tehle distribuce na tebe vybafne cerna obrazovka (terminal). Pokud mas nastaveni sitovky pres DHCP a ta bude funkcni tak by mel fungovat obligatni "ping google.com" (prikazy proste zacnes psat). Pokud ne tak muzes zadavat prikazy ktere uvedl vyse admin.
edti: rozbor jednotlivych prikazu tady psat nebudu, jde to jednoduse dohledat, pripadne na konkretni dotazy jiste nekdo rad odpovi (vcetne me, samozrejme)
Nakonec stačilo PC na chvíli odpojit ze sítě a už to zase šlape. Asi BIOS chytnul chvilkový záchvat jedniček a nul...