Chybějící dálka jak jí nahradit
Než objednám dálku novou (není úplně zdarma) chci se zeptat jestli je možné když znám IR kody k onomu ovladači ho nějak nahradit něčím univerzálním - vím, že se uniovladače prodávaj, ale nemám s tím žádné zkušennosti, Jde o LG telku. Díky za nějaké popostrčení
Re: Chybějící dálka jak jí nahradit
moje zkušenosti z univerzálními dálkami jsou takové že zadáš kod TV a dálka funguje - jenže skoro většinou pouze pár tlačítek:
volume +/-, program +/-, čísla a Stand by
Když už chceš MENU a přehodit si jinej zvuk, titulky, nebo upravit obraz jsi v ....
Další možnost je dálka od Logitechu, ta se umí i příkazy učit (má senzor pro příjem signálu), jenže to bys musel mít starou dálku funkční abys tu novou naučil ty správné signály a přiřadil je pod stprávné tlačítka...
Zrovna ty od Logitechu se dají nakonfigurovat přes databázi přístrojů na internetu, takže imho bez ovladače se obejdeš. (Zkušenosti mám s Harmony 1000 a 1100, ale i ty "menší" by měly fungovat stejně)
Senzor pro příjem signálu má povícero uni-ovladačů, ale tam už opravdu ten původní ovladač potřebuješ.
bohužel původní dálka je neopravitelně v pr.eli takže z ní nic nenačtu, harmony 1000 je moc pěkná věc jen je cenově zcela mimo soutěž :-) díky za info
Mám toto:
http://www.alza.cz/infracervene-mult...-c1-d83077.htm
Má to jak databázi zařízení, tak se to umí do-naučit kódy z orig. ovladače (který si půjčíš) na ty funkce které nefungují (i přeučit tlačítka podle sebe - na RECORD jsem si dal EPG apod.)
Má to ale i mouchy (např. je pomalejší než orig ovladač k TV (philips)
prosím můžeš kouknout jestli bude umět LG M3202C-BA
to bohužel nezjde zjistit jinak, než vyzkoušet. V manuálu i v ovladači lze najít jen značku zařízení (TV - LG) a k tomu jsou číselné kódy, které bys měl prioritně zkoušet. Pak tam je funkce, kdy pustíš SCAN a ovladač projede všechny zařízení co má v paměti a na každý pošle povel vypnout. Ty sleduješ, při jakém kódu se TV vypne a ten kód pak použiješ a zkusíš ostatní tlačítka.
návod:
http://dl.dropbox.com/u/1435112/emgetonC1.PDF