pomoc s "naburanim" do routra
Zdravim,
v prvom rade chcem ubezpecit vsetkych, ze mi nejde o ziadne hackovanie a nelegalne pouzivanie internetu ani nic podobne.
takze, mam nasledujuci problem:
Mam siet, tvorenu 4 routermi s rovnakym SSID, napojene su na 1 hlavny switch, kazdy router ma 12db antenu, no napriek tomu, vo vedlajsej budove si jedna dotycna osoba zapina wifi na poziadanie, bez sifrovania, ide na tom net a podobne.
problem je ten, ze ja mam siet nastavenu na kanal 9, volne v okoli su este 6 a 11 aby nekolidovali, a ten dotycny si nastavil siet tiez na kanal 9, takze mi tym narusuje siet.
Aby to neznelo tak jednoducho, tak povodne som mal kanal 6, vtedy si vytvoril wifi on, tiez na 6, tak ja som siel za nim, ci by mu robilo velky problem to prepnut na iny kanal, no dopadlo to tak, ze na mna este podal trestne oznamenie za obmedzovanie slobody. Teraz, akonahle zmenim kanal, tak do 48 hodin sa problem vyskytne opat.
Chcel by som to teda chlapikovi trosku sprijemnit a zmenit mu heslo do routra, nech uz mam kusok pokoj..len neviem, ako sa mu do neho dostat, MAC zacina 00:C0:CA a netusim aky moze byt vyrobca toho routra (kedze web rozhranie je blokovane oknom s prihlasenim). Pripadne, viete mi poradit nejake ine riesenie tohto hlupeho problemu? dakujem za kazdu radu
Re: pomoc s "naburanim" do routra
Pokud neni ta MAC podvrzena, tak by vyrobce mel byt ALFA Network.
Zmena hesla nicemu nepomuze, protoze si pak muze router fyzicky vyresetovat do defaultu.
Pokud to dobre chapu, mas 4 wifi APcka, se stejnym SSID nastavene vsechny na stejny kanal (proc to tak mas? Nekdo mezi temi APcky cestuje s notebookem?). Zkratka popis podrobneji tvoji sit ....
no ano, siet je zlozena zo 4 AP, ktore tvoria jednu siet..a je to tak preto, lebo ludia chodia hore dole a potrebuju mat vsade pristup, no na jednom poschodi mi to rusi ten blbec..
zmena hesla by mozno pomohla, lebo ten chlapik sa velmi do toho nevyzna, len vie, ako robit niekomu nervy, ked to bude resetovat fyzicky, mne to je jedno, ja sa ho potrebujem nejako zbavit
Trestní oznámení? To jsko fakt? Nebylo to jen klasický velkohubý žvanění? To je fakt síla co někteří dementi vymyslí...
no prisla policia a musel som im vysvetlovat co je vo veci, to sa nakoniec samozrejme urovnalo, ale s tou sietou som stale proti nemu bezradny :/
Pokud znas mac jeho routeru (coz samozrejme znas), tak ji naklonuj na svuj/nahradni a tim ho totalne vyradis z provozu (a samozrejme i to svoje).
ine riesenie by nebolo? :) kupovat dalsi router kvoli tomu, aby som rusil ten jeho mi nepride zrovna najidealnejsie riesenie :(
aka firma by mohla pouzivat sietove prvky od ALFA ? alebo, pomohol by screenshot prihlasovania do routra ?
Tak postnout ho urcite muzes. Taky se podivej na zdrojovy kod one stranky, leckdy se z toho neco necha poznat (nekde nejaky koment, autor atp).
A btw alfa by mela vyrabet wifiny -- proc myslis ze to neni od ni?
1 Příloh-a(y)
Příloha 8685
tak tu je screen z opery...ako vidite, malo co to napovie :(
co sa ALFA tyka, no nepoznam ziaden taky router, ani som nejako nevygooglil nejake default name a pass pre ALFA routre :(
tak jak to pokračuje.. ? fakt zapeklitá situace
co s takovým zmrdem (pardon). poslat na něj jednoho či více lidí od rány.
momentalne je wifi na 2. poschodi vypnute, siet je stabilna, ale ako finalne riesenie to nemoze byt, lebo potrebujem pokrytie vsetkych poschodi. skusal som nakonfigurovat odpojeny router tak, aby sa choval ako ten rusivy od vedla, ale akonahle sa ten vedla zapne, tak mi zrusi aj ten moj :/
dej na druhy poschodi wifiny dve, kazdou na jinym kanalu :)
popripade, jestli mas vsechny klienty vybaveny ackem, tak se presun na 5GHz
ta tvoje sit je domaci nebo firemni? jake mas pripojeni do internetu?
ja bych to udelal presne jako on, nahlasil bych ho polici - mozna by jsi mohl rici co on ma za sit - kdo a na co ji pouziva... protoze jestlize to zmenis a on do 48 hodin po tobe tak bych to bral jako DoS attack a postval na neho policii ja!
pokud bych to bral jako utok tak staci sledovat odchytit jeho login.... viz tvuj screenshot ;D
no takze heslo bolo uspesne zistene :)
meno: admin
heslo: nbusr123
..skusil som a trafil som, zmenil som mu komplet cele nastavenie routra, ale tak, aby bol pojazdny, uvidim ako sa to bude chovat a kedy na to pride
PS: policia to uz riesila, neboli dostatocne dokazy..
podelil by jsi se o informace jak to policie resila prosim?
policia prisla, spisali zapisnicu, zabavili MOJ router, jeho router..na expertizu, po tyzdni vratili a ze na sud ho nemozem poslat, lebo nie su dokazy atd. ja som to neriesil, ja sa len "staram" o tu siet..
aha ok, ja myslel jestli padly nejake paragrafy a tak, taky se totiz jenom staram o sit, ale o tu legalni cast nekdo jiny, kteremu bych ja sam neveril ani prd v zavrene mistnosti "D
jak se to vyviji, jaka byla reakce?