PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)
Prosím vedeli by jste mi nekdo poradit čím to muže byt? Zapnu PC a rozebehne se mi jen na asi 5 vteřin a pote se restartuje a to se pořad opakuje. Po tu dobu 5 vteřin se rozebehne vetrak na CPU a na zdroji a lehce tukne vetrak na grafice a to je vše. Ani to do biosu nenabehne a pak restartuje. :-( Mam starší pentium dvou jadro 2,13GHz Deska je Gygabyte GA-965P-S3.
Už jsem bezradny, a nevím zdali koupit desku nebo procesor.
Re: PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)
Podívej se jestli na desce nejsou vyteklé kondenzátory, případně očuchej vnitřek pc, jestli tam něco divně(štiplavě, nakysle) nesmrdí. IMHO bude problém v desce nebo ve zdroji.
Re: PROSÍM PORADTE (pořad se mi po zapnutí PC do kola po cca:5 vteřinach restartuje)
Tyhle desky od Gigabytu obvykle mají fci, která zajišťuje automatický restart při nahození systému, pokud je "něco špatně" - například vysoké OC hodnoty, které HW z nějakého důvodu nezvládne, nicméně kdysi na P965-DS3 se mi už taky stalo, že se to zacyklilo a místo toho, aby kompl najel na default hodnotách, tak se pořád dokola restartoval. Zkus určitě vyresetovat jumperem CMOSku.
Pokud to nezabere, tak vyndej z PC všechno až na desku, procák, grafiku a aspoň jeden paměťový modul a zkus jestli to nenajede, pokud ano, zkus postupně připojovat další (předtím vyndané) věci.
Občas mi na podobné problémy taky pomohla metoda totální rozborky a sborky (tedy všechno rozmontovat, vyndat z kejsu a následně zase všechno namontovat), neptej se mne proč, možná nějaký špatný kontakt někde či co...