Re: videoeditace pro laika
Můj tatík používal Adobe Premiere, ale ta začala nabývat obludných rozmerů, tak přešel na Pinnacle Studio a je s tím maximálně spokojen. Od Adobe se dá za dobrý peníz koupit Adobe Premiere Elements, ale pořád mi připadá, že Adobe má spoustu zbytečností.
Premiéra je možná ze začátku trochu složitější, ale imho nejlepší, pokud s tím člověk pracuje častějc. Pinnacle mi přišel vždycky takovej divnej a blbej na ovládání, naopak pro jednoduchou editaci mi přišly velice slušný a jednoduchý nový verze Ulead Video Studio.
Pinnacle IMHO pro laika není špatný, já s tím jako naprostá video-edit-lama onehdá sestříhal kámošce video z dovolený a ségře video z maturáku. Ale je pravda, že naposled jsem Pinnacle viděl dva roky zpátky, tak nevím, co je "nového" :-)
Movie Maker od MS co jsi nainstaloval je pro zacatecnika nejlepsi, plivou na nej jenom lidi od "fochu", zvlada sestrihat video naprosto bez problemu, pro laika je lehce pochopitelny, chvilku si s nim vyhraje, zjisti co by mohl udelat a nakonec to necha odbornikovi paac se mu s tim nebude chtit drbat, vyzkouseno 2x na pribuznych :)
Mám pocit, že všichni amatéři i nadšenci kolem používají Sony Vegas ...
tak zatim diky za podnety. Pohrabu se v tom, necham vyzkouset a uvidime jak se to vyvrbi.
Tak po nejake dobe je tema pro me zase aktualni a potrebuju doresit takovy detail. Je treba prevest .mts soubory (jakasi forma mpeg4 z kamery) na .avi ci .wmv (co ovlada win movie maker). Potrebuju aby to bylo cesky, umelo to prevadet davkove, zadny spyware a co nejnizsi cena.
sony vegas je zcela primitivní co nebudeš vědět dej vyhledat na googlu vše tam najdeš...ideální je mít maca a dělat vše v imovie - pro úplnýho začátečníka není nic jednoduššího....
Doporučím za sebe Sony Vegas a dá se sehnat i za slušnou cenu (trial je též dispozici). Ovládáním je přístupnější než Adobe Premier a poskytuje kvalitní nástroje i výstup, což se o hračkách jako Pinnacle říci nedá. Všude po netu jsou návody a v knihkupectví lze zakoupit podrobného průvodce s tutorialy.