Chyba nvlddmkm.sys a padání systému při hraní a filmech, pomůže někdo ?
Ahoj,
sehnal jsem si jinou sestavu s grafikou 8800 GT a od začátku bojuju s problémem zvaným nvlddmkm.sys. Původně jsem si myslel, že mám slabý zdroj, ale tím to není. Při spuštění hry mi po chvilce spadne do systému s tím, že tento ovladač přestal zobrazovat. Pokud pustím film, tak po pár sekundách se sekne, monitor se vypne, aby se pak zapnul a hodilo to BSOD. :( Odinstalace a reinstalace driverů nepomahá mám Windows 7 ultimate x64 a drivery jsou 258.96. Padá i 3Dmark s hláškou Application lost focus or display resolution changed. Close all backgroud applications. Po zavření všech aplikací na pozadí se problém objevuje pořád. Zkusil jsem i některé postupy po psané ve forech, jako je např. tento, ale bez výsledku:
1) V adresáři C:\\Windows\system32\drivers najít soubor nvlddmkm.sys a přejmenovat ho na např nvlddmkm.sys.old
2) V adresáři NVIDIA (Defaultně je přímo v kořenovém adresáři C:\\... Ale pokud jste při instalaci měnili cestu tak víte kde ho máte...) najděte soubor nvlddmkm.sy_ a překopírujte ho do C:\\Windows\system32
3)Spusťte příkazový řádek (C:\\Windows\system32\cmd.exe - spustit jako správce) a do něj zadejte příkaz
EXPAND.EXE nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys
4)Překopírujte soubor nvlddmkm.sys z C:\\Windovs\system32 do C:\\Windows\system32\drivers
5)Restartujte počítač....
už jsem z toho zoufalej :( Děje se to i když drivery odeberu úplně.
Re: Chyba nvlddmkm.sys a padání systému při hraní a filmech, pomůže někdo ?
Nemáš možnost vyzkoušet tu grafiku v jiným pc? Pokud jsi zkoušel jinej zdroj, tak imho má buď problém grafika, nebo je to nějakej problém ve vztahu deska-grafika.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Nemáš možnost vyzkoušet tu grafiku v jiným pc? Pokud jsi zkoušel jinej zdroj, tak imho má buď problém grafika, nebo je to nějakej problém ve vztahu deska-grafika.
Momentálně nemám. Uvidím, až pokud to jinak nevyřeším. Zatím ještě nemám ty 4 GB ADATA, tak jsem si původně myslel, že to je tím, že mám prozatím jen 1 GB RAM, zatímco min. požadavky na Win7 64b jsou 2 GB. Sehnal jsem i druhou 1 GB RAM, ale problém furt zůstal. Zkoušel jsem i hodit BIOS na default. Taky jsem zkoušel OCCT, GPU-memtest projde ok, ale u GPU-OCCT systém po chvilce zamrzne. Dostal jsem tip na kontrolu chlazení grafiky, jelikož přídavnej větrák na grafárně kromě toho passivního accelera žádnej nemám, ale měřil jsem teplotu, a nedostala se v zátěži přes 54c. Když na ní šáhnu, tak nijak rozpálená není.
A co teplota napájecích obvodů na grafice?
Jinak další věc by pak mohlo bejt nastavení PCIE v biosu, jestli tam máš nějaký položky na to.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
A co teplota napájecích obvodů na grafice?
Jinak další věc by pak mohlo bejt nastavení PCIE v biosu, jestli tam máš nějaký položky na to.
To zkontroluju dneska. V BIOSu jsem zkoušel cvičmo pár položek menit, ale bez výsledku. Co jsem koukal, tak je tomuhle problému věnována celá doména: www.nvlddmkm.com
Zkoušel jsem pár tipů, ale nic nepomohlo :(
Jeste bych zkusil jiny OS, treba ubuntu. Pokud bude zlobit grafika i tam, tak je mozne, ze je spatny chip. Podobne, jako odchazely 8400M/8600M v noteboocich, tak umiraji i desktopove karty, jen to neni tak caste (protoze jsou lepe chlazene). Pak by mozna docasne mohlo pomoci grafiku zapect v troube :-)
Citace:
Původně odeslal
MV
Jeste bych zkusil jiny OS, treba ubuntu. Pokud bude zlobit grafika i tam, tak je mozne, ze je spatny chip. Podobne, jako odchazely 8400M/8600M v noteboocich, tak umiraji i desktopove karty, jen to neni tak caste (protoze jsou lepe chlazene). Pak by mozna docasne mohlo pomoci grafiku zapect v troube :-)
no to mam vyhlídky :(
Vyřešeno. Bylo to způsobeno přehříváním grafické karty, páč tam byl jen Accelero pasiv nez větráku. Přidal jsem na ní 12cm fan a je po problému.