Mys a klavesnice bezdrat - jaky?
Premyslim, ze si koupim bezdrat mys a klavesnici, ted mam mys radiovou a nic moc dosah-max dva metry a to jeste nesmi byt ani papir v ceste.
Takze je BT pro bezdrat komunikaci v pokoji (cca 3-5m) lepsi nez radio?
Koukam, ze nektere maji svuj vlastni stick a nektere nemaji a musi se dokoupit.
Je mozne pripojit pres BT integrovany v ntb klavesnici i mys zaroven?
I kdyz vyber klavesnic naznacuje, ze ta bude asi radiova...ale co ta mys?
Re: Mys a klavesnice bezdrat - jaky?
měl jsem možnost testovat
Logitech MX900 bluetooth myš + Logitech MX for Bluetooth klávesnici (již hodně staršího data)
a spolehlivost perfektní, dosah u mě v otevřeném podkroví - velký prostor je asi 6-7m, víc už jsou problémy - myš se začně sekat, klávesnice má o něco málo lepší dosah
Logitech MX700 myš rádiovou - IR
určitě přesnější než bluetooth o něco málo, ale je to trošičku znát. kratší dosah - 5m max ve stejném prostoru.
výdrž baterek u klávesnice obrovská - 2-3 měsíce večerního používání (2h+)
u myší tak 3-7 dní - stejně používaná
obecně jsou nejlepší v bezdrátové technologii Logitech a Microsoft.
pokud přes to chceš něco hrát, šel bych do infra.
pokud ne tak určitě bluetooth, většinu zařízení lze připojit na BAZMEK, který máš v notebooku apod. (ano více věcí na jeden bazmek)
http://www.alza.cz/bezdratovy-set-lo...-cz-d86435.htm
Tohle mám já někdy od jara, baterie v klávesnici (4x obyč AA) v pohodě drží doteď, myšku nabíjím tak jednou za týden až dva (dle využití) v "kolíbce".
Používám to jak na práci, tak na hraní (World of Warcraft, World of Tanks), myška se dá docela dobře nastavit tak jak potřebuješ. Nějaký extrémní dosahy jsem nezkoušel, ale kolem těch dvou metrů v pohodě. Akorát když jsem měl USB klacík utopenej na zadní straně casu pod stolem tak to občas škublo, když jsem ho šoupnul do USB hubu na stole tak pohodička...
Ještě doplním svůj příspěvek..
- jako bluetooth přijímač-vysílač u mně slouží přímo ta kolébka od logitechu, mám ji na viditelném místě = na pracovním stole, nebo na subwooferu, který mám vedle stolu. Jak píše D_a_v_i_d, pokud budeš mít USB přijímač zapojený v USB v počítači vzadu, značně se sníží dosah. Pokud máš porty vepředu tak se dá sehnat i bazmek velikosti Micro, který se tam vizuálně téměř ztratí.
A baterky mám 2x AA v myši, 4x AA v klávesnici.
Jinak Logitech to má u některých produktů celkem vychytané, klávesnice může fungovat i v BIOSU, tzn před nabootováním do systému. Podmínkou je, že tam je propojka kolébky nejen do USB ale současně se propojí i s PS2
Pokud koukáš na ceny, imho jsou totálně přemrštěné, u bluetooth setů to je od 3-3,5tis do 5tis, tak zkus nějaké bazary, nebo aukro, dá se tam sehnat komplet bluetooth za pár stovek (5-10).
jj, aukro omrknu, dobra poznamka...dik
Konkrétny model ti neporadím, musíš si vybrať ty, ale značku áno. Ak chceš bezdrôtovú myš, tak určite Logitech s laserovým senzorom, a taký model ktorý funguje na AA, prápadne AAA baterky. Mojej mamke som kupoval na Vianoce 2008 jednu takúto myš k notebooku (s Nano vysielačom) a baterky (2x AA) som menil včera, a aj to len preto že už mesiac svietila kontrolka na červeno a otravovalo ma to keď sem-tam si ten notebook požičiam. Verím že by tie Duracell batérie ktoré boli v balení dodané vydržali až do týchto Viano, tj. dva roky každodenného používania. Verím že odvtedy sa parametre tých myší iba zlepšili (toto bola jedna z prvých myšiek s Nano vysielačom).
Bluetooth ti nedoporučujem, spotreba bude určite väčšia. Jeho výhoda je oba to že môžeš použiť BT modul ktorý je napr. priamo v notebooku, ale pri dnešných nano vysielačoch to už je kvôli jeho spotrebe jednoznačná nevýhoda.
Citace:
Původně odeslal lamer.cz
<TeXaN> jakej ma maximalni dosah BT? v idealnich podminkach
<TeXaN> resp projde mi skrz zed a jeste 15m na zahradu?
<Unimatrix325> pokud BT znamena bitevni tank, pak ano
Komentář: #zcu@IRCnet