1 Příloh-a(y)
Kindle 3 - prvni dojmy a pojmy
Tak jsem si poridil kindle 3, no neberte to za tu cenu. (3K primo z Amazonu)
Celkem spokojenost, jen nekolik dnu zabralo prevest pres calibre vsechny moje knihy (8 tisic) z formatu txt a pdb do mobi formatu.
Skoda, ze Kindle nepouziva bezne adresare, takze takovy restart s tolika knizkama trva trochu dele.
Alespon lze pres Kindle collection manager vytvorit collections (neco jako tagy), podle adresaru, takze mam kolem 400 adresaru (podle nazvu autora) , ale je potreba dat pred ne znak #, aby se sortovaly podle abecedy.
Dalsi vec je indexing, Kindle se snazi kazdou knihy indexovat, coz ho hodne brzdi. Nastesti se to da vyresit pomoci nastaveni read only na indexovou db, takze pak to nebezi.
Dalsi vec je nemoznost nastavit okraje primo v Kindle - ale to se da vyresit editaci jednoho config souboru pres USB.
Web broser je taky celkem ok (v mezim moznosti ebook technologie), akorat je potreba zvolit stranky pro mobil, (napr http:\\m.idnes.cz) a pak uz je to pohodlne brouzdani s next page.
Takze suma sumarum celkem spokojenost a doporucuju. Cestina je naprosto v pohode.
(neboli ma to svoje neduhy, ale kdo si da trochu tu praci, tak si to vyladi - jinak je na webu navod na hack na dalsi fonty, to ale nepotrebuju, staci mi jeden z defaultnich fontu)
Kdyby vas neco zajimalo, dejte vedet, rad odpovim (ale do zadnych hack veci (unoff firmware, atd ) se nepoustim.... :) )
Edit: PDF to umi taky, akorat napr mam hodne komicsu v pdf formatu a posouvani v zoomovanem pdf formatu neni zrovna moc pohodlne (rekl bych nepouzitelne). Tak se prave koukam na program, ktery umi automaticky rozkouskovat komicsy podle ramecku na jednotlive obrazky, pak uz by to bylo celkem OK.
Edit foto viz priloha, zatim cekam na case, takze jen domaci vyroba...
Re: Kindle 3 - prvni dojmy a pojmy
Tak jsem si tuhle hračičku pořídil taky... no neberte to za 2700 i s dopravou přímo od Amazonu.
Knížky tam cpu postupně podle toho, co zrovna čtu, ale je to boží!!! :-)
clo a dph jsi neplatil ? ja ho kupoval jeste pred snizenim bezcelniho limitu ale kolega ted uvazuje o koupi ...
Neplatil jsem vůbec nic navíc kromě té dopravy a byl tu z USA za 3 dny!!!
nojo, u mne zatim taky spokojenost - hlavne jsem si tam dal fbreader , takze tam mam vsechny svoje knizky pekne v adresarove strukture. (plus fbreader taky umi rozdelovat ceska slova na konci radku, takze se toho na jednu stranku vejde jeste vic..)
Pánové i já už usínám a vstávám s Kindlem.
Popíšu stav: Pondělí nákup na Amazonu (8:15) a čtvrtek v 13:20 dovezeno k práci. Cena dle kurzu (139+20 USD => 2751,-). Co jsem se dočetl, tak clo a daň platí prý Amazon, protože změna naších podmínek (1.4.2011 ohledně cla a daně) se k nim nedostala. Takže do 200USD prý bez...
Na knihy taky používám Calibre, intuitivní a rychlý program co umí snad vše nač si vzpomenete.
Nevíte, jak se tam dá objednat ta levnější sponzorovaná verze? Na Amazonu ji nevidím.
Tahle - http://www.ebook-ctecky.cz/amazon-ki...ial-offers-p43
na amazonu normalne vyber ze chces kindle wi-fi tady a vyber si v rozbalovacim menu menu kindle with special offer
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Pokud myslis primo z Amazonu, tak to nelze. Sponzorovana verze je dostupna pouze pro USA.
OT: to jako z Amazonu stoji Wifi verze na nase 2700kc a to same v ceskych obchodech 4700kc ?? Ptam se asi hloupe, ale mne se zda ten cenovy rozdil az moc velky.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
OT: to jako z Amazonu stoji Wifi verze na nase 2700kc a to same v ceskych obchodech 4700kc ?? Ptam se asi hloupe, ale mne se zda ten cenovy rozdil az moc velky.
Je to rozdíl, proto lidi nakupujou z USA. Je to tím, že Amazon dotuje CLO a DAŇ. Tudíž -> KINDLE+DAŇ+CLO= 2700+500+400(nevím kolik clo) = 3600,- a to už není tak velká raketa. Navíc Amazon dáva záruku 1 rok (dle stanov USA) v EU je 2 roky. Ale reklamace jsou prej řešeny královsky.
Reklamace: Vys..ere se Ti, nahlásíš, pošlou novej, ty pošleš svůj, když nepošleš aby ho do 30ti dnů měli, platíš novej :)
Edit: Ten výpočet je jen orientační, takže plus minus kočka pes :)
Celkom ma to zaujalo taká lacná čítačka kníh by sa hodila. Idú vianoce, nejako sa odmeniť...
Som dnes pozeral na amazon a majú ju za 99USD bez 3G. Ani 139 nie je až taká hrozná cena. Ale mám v tomto zjavné medzery, preto sorry za to ako uvažujem.
Teraz taká blbá otázka. Neviem si dosť dobre predstaviť využitie toho 3G - teoreticky sa počas mojej hocijakej služobky k wifi dostanem. Ked to využívate ?
Ja asi nie som ten správny typ, pre ktorého 5 minút bez aktualizácie emailu, facebooku (ten ani nemám), atd je pohroma.
A druhá vec, je ten Kindle touch taký krok vedľa? Ak je ta klávesnica využívana hodne, tak potom ok, ale ak to beriem ako čítačku kníh = som zmätený...
Moja prvoradá idea je, že by som to využil ako databanku kníh, prípadný email checker - aj tak skoro všade nosím noťas a mobil s internetom, lebo "musím", takže keby mi s tým niekto helfol, bol by som nadmieru rád...
vyuziti 3g a wifi je spis na synchronizaci s kindle mailem, tj kdyz si tam posles nejakej soubor tak se ti automaticky stahne do ctecky. Stejne tak kdyz si koupis knizku na amazonu, tak pres wifi (nebo 3g) se ti stahne do kindle :) Pro serfovani na webu to moc neni (opravdu jenom nouzovka), ale to je dany pouzitym displejem
Touch 3G uz nebude mit moznost volneho pristupu na net. Konektivita bude mozna jen do Kindle Store a na wikipedii. Full pristup na net zustane jen u stare v3.
Takže v podstate keď nebude 3G ani o nič neprídem. Synchronizovať to môžem doma cez wifi a aj to sa nájde teraz už skoro všade.