3 Příloh-a(y)
MiniITX plexi case / 4HDD
Ahoj,
protoze jsou dnes male skrine a male zakladni desky moderni, napadlo me, ze bych po dobe zase zpackal nejakou case, tentokrat z plexiskla (nikdy jsem s nim nedelal). Ze sve stare skrine bych vyndal par Silentmaxx silenceru na disky, k tomu nejake 5400rpm disky, koupil nejakou miniITX desku a v podstate by mi to stacilo, protoze narocny hry uz nehraju, ackoli misto na grafickou kartu bude.
Naskladal bych to do nasledujiciho rozlozeni (obrazky).
Rozmery budou 200(sirka) * 180(vyska) * 400(delka), coz je oproti normalnim prodavanym skrinim o fous vic, ale zase se tam vejde ctyrikrat vic disku.
Vepredu budou 4 disky v silencerech nastojato, odvibrovane a primontovane na kusy plexiskla a zasazene do drazek (neni na vykresu). Za nimi bude 140mm vetrak, vedel nej dira pro napajeni a SATA kabely. Dale vzadu bude nahore zdroj a dole zakladni deska(170*170*56), oboje posunute od sebe tak, aby se tam pripadne vesla plnohodnotna graficke karta. Pred zdrojem nahore budou vyfuky vzduchu, takze cast ho pujde ven a cast pres desku a zdroj. Vetrak bude nasavat vzduch skrz silencery, mezi kterymi bude pulcentimetrova mezera.
Jeste nez se do toho pustim, davam to sem, aby mi pripadne nekdo mohl napsat, ze tam mam nejakou vylozene blbost a ze to tak fungovat nemuze... diky :-)
Re: MiniITX plexi case / 4HDD
No, vypadá to pěkně, jen vydržet :)
Moc se mi ale nezdá chlazení - podle mě bude 0,5cm mezi silencery málo, větrák bych dal na předek aby to profouknul. Taky tam nějak nevidím místo na kabeláž od zdroje (možná použít i menší zdroj než klasický ATX, ale hůř se shání).
0,5cm mezi silencery pokud tam bude vetrak je az az. To neni naprosto problem. Vetrak uprostred je dobry napad kvuli utlumeni hluku.
Pocitas s nejakym rozumnym pasivem na CPU+chipset? Preci jenom uz se delaji i miniITX jine nez atom coz by bylo zadouci.
Taky bych doporucil zadelat 120mm vetrak, ktery je dostatecny a je na trhu solidni vyber kvalitnich vetraku. U 140mm je to podstatne horsi.
btw: uz si dodelal tu hlinikovou case?
Nemem9aA:
Planuju tam dat napriklad tento vetrak:
http://www.alza.cz/airen-red-wings-140-d145932.htm
Hlinikovou case jsem nedodelal a asi nedodelam, prestalo me to bavit, je to nemoderni obrovske monstrum. Skoda, jen material a nyty byl dost drahy... to u tehle vyjde material na cca 500Kc (dva kusy plexi, 500*1000 + 500*500).
Chlazeni neceho jineho nez Atomu jsem zatim neresil, mezi deskou a zdrojem je 7cm prostoru pro nejaky pasiv, ktery bude koncit nekde tesne pod zdrojem. Rekl bych, ze v te case bude slusny pruvan i na pripadnou pasivne chlazenou grafarnu.
Falcon:
Umisteni vetraku je zamerne uprostred. Jednak se mi zda nasavani lepsi nez foukani dovnitr (maji to tak vsechny Case) a druhak je vetrak umisteny uprostred, coz zaruci, ze bude dostatecny ofuk desky a pripadne graficke karty. Hluk neresim, stejne ho prasacky zapojim mezi +12V a +5V :-).
hmmmm..... nemoderni ...... takovy duvod bych od tebe necekal :)
ad 140mm -- ted jsem koukal ze se nechaji sehant vetraky i od noctuy nebo scythe kdyz na to prijde tak snad jo .......
a jinak Falcon ma dobrou pripominku ohledne kabelaze zdroje ... dej si na to pozor.
Nemoderni mozna neni ten spravny vyraz... proste zbytecne velke, tezke, 3 pozice pro mechaniky... nevyuzitelne.
S kabelazi zdroje pocitam, puvodne byl zdroj vyvedeny na bok, ale myslim, ze ve 2cm to pujde ohnout... diky za pripominku, prehlednul jsem ji.