Kvalitní (sub)notebook 13,3"
Ahoj,
po dlouhé době opět hledám kvalitní subnotebook (kategoerie thin and light) do 13,3".
Požadavky:
- vysoká výdrž při kancelářské práci (5h+)
- kvalitní zpracování
- aspoň nějaká odolnost na přenášení
- rozumný výkon (žádný Atom)
- cena okolo 20 000,- (+- 5 000)
Opravdu hodně se mi líbí MacBook Pro 13", ale cena přes 30 000 je už vážně hodně.
Současní favoriti:
- Sony Vaio Y
- Sony Vaio S (v Datartu za 22 000,- - nicméně nevím jak je na tom s baterií - někdo říká kolem 2-3 hodin, někdo zase klidně 5-6 při stejné činnosti)
- Acer Timeline X
- Samsung Q330
- HP ProBook 5320m
- Asus UL30 série (ale rád bych se jim vyhnul, nemám dobré zkušenosti)
Zatím hodně tíhnu k Vaio, protože nejsou z plastu.. A vzhledem k rozdílnosti názorů na výdrž u S řady, spíš Y. Mechaniku nepotřebuju, můj předchozí notebook měl procesor Core2Duo U7200 a bohatě stačil, takže nepotřebuju žádná monstra i7 ani i5..
Díky za rady
Re: Kvalitní (sub)notebook 13,3"
a co klasický macbook bílý plastový, jestli nepotřebuješ firewire tak veškeré očekávání splní :)
Jo, o něm vím.. Ale s bílým strojem si nebudu připadat jako chlap ;) a za druhé nevím, jestli jsem na OSX už dost dospělý :)
z tech ostatnich byl vybral HP nebo zkusil pokouknout po nejakem lenovu.... (sl410...)
Citace:
Původně odeslal
monsoon
ThinkPad X201i
+1, teda aspoň největší problém co mám s dnešními subnotebooky je poměr jejich stran (16:9 je pro mě přijatelné tak od 16"), další plus vidím v matném display
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-x201i-d179990.htm
Ausus UL30V, maji dva kolegove a jsou spokojeni. Vypada pekne, vydrzi dlouho.
Pokud i na hry, tak bych bral Acer Timeline X 3280TG. Na PCTuningu byla ted nedavno recenze.
http://pctuning.tyden.cz/hardware/no...povedeny-prcek
U Lenova mám jeden problém - prohozený CTRL a Fn. Ale jinak díky za tip na x201! Ještě ji zvážím.
ASUS se mi nelíbí proto, že razí heslo "Čím víc se bude notebook lesknout, tím se bude víc líbit"..
Hry na notebooku naprosto minimálně, takže dedikovanou grafiku nepotřebuju. Bohatě stačí integrovaná
Citace:
Původně odeslal
Jirka_koffee
U Lenova mám jeden problém - prohozený CTRL a Fn. Ale jinak díky za tip na x201! Ještě ji zvážím.
Nemam to sice overene presne na tomto modelu, ale snad vsechny novejsi Lenova maji v biosu moznost prohozeni techto klaves.
Citace:
Původně odeslal
monsoon
Nemam to sice overene presne na tomto modelu, ale snad vsechny novejsi Lenova maji v biosu moznost prohozeni techto klaves.
je to tak. na druhou stranu, člověk si rychle zvykne. osobně bych volil x201i anebo starší x301 v záruce, s novou se zřejmě do tvé cenové hranice nevlezeš
x201 je hodně malinké, takže pak jedině x301, ale to je trochu drahé :) Byl jsem se podívat v SONY centru a ta Y řada mě celkem překvapila - hliník, pěkná klávesnice, HDMI. Řada Z mě ale dostala úplně do kolen (i cenou)..
Acer TimelineX (3820T) bych vyřadil z výběru, tuhost víka LCD je otřesná. Nemá DVD mechaniku.
HP5320m je nástupce nepovedené a problémové 5310m, v prodeji je "chvilku". Jak se nyní HP postavilo k problému s přehříváním nevím.
PetrT - díky, o Aceru jsem toho právě hodně četl, protože někde se ta cena prostě musí projevit...
Asi mám ještě o čem přemýšlet..
Já ten Acer koupil mladé. 90% leží jen na stole a přenáší se jen po bytě, takže provedení nevadí. Když jej člověk vezme do ruky a nebo položí vedle Maca, tak chápe jeden z důvodů ceny Maců :-D
Zrovna nedávno jsem měl v ruce MacBooka a kroutilo se to víc než můj Acer Travelmate ;-) Ale nevím jak je to u těch menších kousků, s těma zatím moc zkušeností nemám.
Btw. co Toshiba Portégé R700?
MB jsem delší dobu v ruce neměl, 15" Travelmate měla mladá 3 roky - tam byl tuhý display a mizerné tělo - Timeline to má dnes přesně opačně. Tak třeba za pár let to už Acer zvládne i u levnějších modelů :-D.
Toshiba R700 má podle diskusí u nás i venku velké problémy se zamrzáním. Taky jsem po něm chvilku pokukoval, ale diskuze na notebook foru mě dost odradila.
Na ní jsem taky koukal, ale ta experimentální klávesnice - no fuj.. http://notebooky-forum.notebook.cz/v...=257360#257360