Zatim pouzivam program od Solteku na mereni otacek, teplot a napeti a ta svina mi neukazuje teplotu jadra procaku. Pritom v BIOSu ukazuje bez problemu. Setkali jste se s tim taky nekdo? OS: WinXP CZ Corporate SP1
Printable View
Zatim pouzivam program od Solteku na mereni otacek, teplot a napeti a ta svina mi neukazuje teplotu jadra procaku. Pritom v BIOSu ukazuje bez problemu. Setkali jste se s tim taky nekdo? OS: WinXP CZ Corporate SP1
mam FRN2-RL a v pohode to pod WinXP ukazuje obe teploty
malinkatej dotaz, kamoš má taky tuhle fošnu a zaboha nemůže v BIOSu naít změnu FSB, čili nemůže nataktovat.. Já jsem na to ještě nemrkl, ale nemám důvod mu nevěřit, čili jak to je to u této desky s OC?
Naprosto v pohode. Deska zvlada od 100 do 250 MHz po 1 MHz. Az na hodnoty okolo 240, tam to pak skace po 2-5 MHz. V "advanced chipset features" nastavi hodnotu "system performance" na EXPERT a pak uz muze v "FSB Frequency" klidne menit.
Mam FRN2-L a xp1700+ .... max FSB na tej moji desce je 219 MHz (pri 1.6V :-) 1.7 a 1.8 nepomuze ani o megahertz :?: )
Jinak je to moc dobrej board ... nenasel jsem na ni jedinou chybicku :smoke:
ad teplota - ten pridanej programek ukazuje vse OK, ale ve Speedfanu 4.08 ukazuje tech teplot strasne moc .... ta nejvyssi je AntiBurn Shield by Soltek - je to ta teplota co spravuje chip LM90 ... tu moc neres vypada hruzostrasne, ale rid se tou co ridi Winbond W83627HF - ta nejvyssi je ta co jinak ukazuje ten monitor primo od Solteka ... to je podle me teplota DIE, ktera se jinym ukazuje na Epoxech, ale nevim ;D
K FSB max 219 : Pokud nepomůže zvednout voltáž tak tipuju že došel dech pamětem.Citace:
Původně odeslal Maaarty
K teplotě z jadra : ta je daleko důležitější než všechny ostatní. Mimochodem je to podle mně největší výhoda toho solteku oproti jiným deskám. Řekl bych že by neměla jít přes 70°C (tím nemyslím nesměla max je tuším 85).
jojo FRN2 je vyborna deska? jak vam topi jadro?
moje DLT3C 0308RPMW dava pri 11*200 MHz 46-51 stupnu pri 1.575V. (v zavreny skrini a s obycejnou bilou teplovodivou pastou) to se mi nezda nejmin, ale zase to snad neni nijak kriticky.
jj ... ja samozrejme chapu, ze nejdulezitejsi je ta teplota z jadra (ja jsem rad, ze tam je :-)) ... psal jsem to jenom proto, aby se nelekl, az uvidi teplotu pres 60° a pritom vsude tady na foru vidi teploty kolem 50° na full loadCitace:
Původně odeslal tombianski
ja jsem mel v tom jadre pri 1,8V a 2400MHz teplotu asi 73°C (ta referencni srovnatelna teplota byla 62°C) ... v BIOSU jsem si nastavil Anti Burn Shield radsi uz an 75°C ... chybely 2 stupne,ale v pohode to drzelo ;D
Ja mel teplotu na 1.750 core, 10.5*195 se spustenym Burn K7 75 stupnu C. Cidlo pod procesorem hlasilo asi 58-59 stupnu. a jsem radsi ze to ukazuje teplotu primo z jadra. Jakmile ukoncim Burn, tak behem 1-2 sekund se teplota snizi na teplotu chladice. V BIOSu mam nastavenu shutdown teplotu na 80. Procesor vydrzi 90 na povrchu jadra, takze je tam dostatecna teplotni rezerva.
Ve verzi 2.05 zobrazuje i teplotu jádraCitace:
Původně odeslal Vitus
no super, takovahle blbost jako update me ani nenapadla... jako obvykle, reseni se skryva primo pod svicnem
Mám také Soltek FRNL2 (nějak tak prostě).K tomu Athlon XP 2500+ (Barton jádro s FSB 333Mhz).Mám problém s taktováním FSB.Paměti jsou 2x DDR 256 MB Apacer 400 Mhz.V prvním a třetím slotu.Ve WinXP mi hážou nějakých 2300 Mb/s.Nakopnu počítač do biosu a nahodím optimální parametry(defaults), absolutně mi nevalí Turbo, Agressive nebo Expert nastavení, můžu tam udělat cokoliv, ale výsledek je vždycky jen resetování cmos.Na desce jsem přeswitchoval z 100/133 na 166 Mhz.
V optimálním režimu mě při bootu hlásí paměti 200 Mhz (by SPD), když dám auto, tak 166 Mhz (nejspíš synchronně s procesorem).V expert módu mám možností hodně, vyzkoušel jsem už snad všechny, ale komp nikdy nenajel.Dám FSB procesoru a pamětí na 166 Mhz, pak stačí když zvednu FSB o 1Mhz a počítač nenaběhně (procentuální nastavení ramek vůči procesoru mám pořád tak, aby měli stejný kmitočet).Jediný způsob, kterým jsem přetaktoval byl ten, že jsem zvedl multiplikátor z 11 na 13, čímž pádem z 1833 @ 2162 přesně.Běží spolehlivě, teplota optimální (Spire Microflow 2 (optim. pro 3200+))Pochybuji o tom, že mně to běží v dual režimu. Možná je problém v ovladačích pro WinXP.
Tak co chlapi??? Zdá se vám to normální?Pamět, procesor, deska nebo Windowsy???? :evil:
Ty brďo, zvednutí o 1 MHz na FSB způsobí nutnost resetu CMOS? Zkus následující: Nech v desce jen 1 ks pamětí. Pak zkus měnit FSB nebo časování v biosu. Vyzkoušej v 1 slotu, když nepůjde, ve 2 slotu a pak ve 3 slotu. Tu samou proceduru zkus s druhým kusem paměti - opět samostatně. Tím si otestuješ každou z pamětí i každej z memory controllerů na desce. (doufám že nekecám) Já tu desku nemám, má ji brácha a s nějakou noname 256MB DDR333 CL2,5 mu to frčí na FSB 195MHz. Co se týká dual režimu, tak by v manuálu mělo bejt napsaný, který sloty se mají pro dual osadit. U Abita například při použití DDR333 sloty 1+3, při použití DDR400 2+3. Já mám sice paměti DDR433, ale fungujou korektně pouze ve slotech 2+3 Když je dám do 1+3, mám problémy s bootem. Jestli máš možnost, zkus si někde půjčit paměti DDR333 a vyzkoušej to s nimi. BTW - mám pocit, že pro DDR400 i tenhle Soltek podporuje max 2GB :arrow: paměti by se měly osazovat jen do slotů, určených pro DDR400. A jak už jsem psal, v manuálu by mělo být vysloveně uvedeno, které sloty jsou pro DDR400.
Já mám solteka 75-FRN-LR a paměť 2 x apacer DDR 400 a jede mi to OK na FSB 200 (ale CL3). Maměť / CPU na 100% (na default tam dava 140 což samozřejmě paměti nedaj). Mám to tuším v 1 a 3 slotu (ale to nevím jistě). Propustnost je někde u 3100/2900.
Sranda, co? No a to mě právě trápí... Blbých 166 Mhz.Ta rada s tou jednou ramkou a zkoušení pozic je dobrá, jsem zvědavý jestli zabere.Jinak dual režim se aktivuje 1 pamět s masteru (což je)a druhá může být buď v jednom nebo druhém volném slotu. Jinší detaily v manuálu nejsou(respektive du se podívat). Ten první slot je prostě hlavní a musí být obsazený, jinak se s dualem můžu rozloučit.O rozdílu pozic při 333 nebo 400 Mhz ani zmínka.Časování je k ničemu, ikdyž nastavím nejhorší, nepomůže to.V manuálu nerozlišují 266, 333 ani 400 Mhz paměti, podpora max. 3GB.