je vhodny upgrade cpu nebo gpu
ztracim uz prehled v novych gpu a cpu a tak jsem se chtel zeptat jestli - podle vasich zkusenosti - bych mel nahradit novejsi verzi bud cpu a nebo gpu, popravde kdyz se divam na nejaky iCore tak mi prijde ze ma jen o 2 MB vice cache a vic zere jinak moc rozdil neni u grafiky si nejsem jisty jestli treba pro muj stavajici cpu by nebylo lepsi neco vykonejsiho a nebo uz je to max..
diky
sestava:
CPU Q9450
GPU Radeon Sapphire 4850 512MB DDR3
Re: je vhodny upgrade cpu nebo gpu
Ne :-)
Ale vzhledem k tomu, jak moc jsi se rozepsal o využití a důvodech, proč měnit (ironie :-)), tak snad ani jiná odpověď být nemůže...
ale tak klasika, vsichni si zahrajeme nejakou hru, napisem neco v openoffice a podivame se na film :D
takze gpu je dostacujici nebo je tam jeste rezerva?
Popiš tu sestavu pořádně, takhle je to naprd. Jinak jestli chceš investovat nějaký peníze, tak si pořiď SSD nebo víc paměti, z toho co vidím upgrade nemá moc smysl.
Za "sestava viz podpis" a ještě v tomhle "formátu" bys zasloužil tak leda jednu výchovnou :-D
Otázka je, kolik bys do toho vrazil a co hraješ za hry (třeba mě na WoW bohatě stačí 8800 GT a aktuální CPU a víc nepotřebuju ;D). Jestli novinky, tak bych možná lehký upgrade GPU zvážil, ale sám musíš vědět, jestli ti to za ty peníze stojí. 4850 IMHO není špatná karta, i když to není už určitě dávno "top". Známý shodou okolností má dost podobnou sestavu a nakonec se rozhodl upgrade GPU ještě odložit a počkat na 6kovou řadu od ATI, co přinese.
BTW že se tak zeptám - k rozhodnutí o upgrade tě vede to, že PC v nějakých oblastech už výrazně "nestačí s dechem", nebo si prostě jen chceš po nějaké době zase udělat radost upgradem? :wink:
no k cpu se toho neda moc co napsat, neni to pretaktovane....
no prijde mi ze treba i gothic 3 se obcas ve vetsich scenach cuka
jinak ano trochu si udelat radost, ale nerad bych aby mi pak zustala v supliku bezcena karta a musel kupovat fungl novou, tak bych ji radeji prodal ted pokud se to oplati a prihodil 1-2K za novou
vim, ze nekteri tady obmenuji sestavy docela pravidelne :) ale nejsem si jisty jestli je to jen konicek nebo se to v urcite chvili oplati - money vs vykon/upgrade