Nákup z druhé ruky - faktura na jméno - potvrzení o prodeji
Zdravím,
mám možnost koupit výhodně zákl. desku pro soc.1366, která byla kupovana u SVTgroup.cz. Faktura je vystavena na jméno a já se obávám, že po případné reklamaci by mohla být deska navrácená původnímu majiteli. Z onoho eshopu mi poslali informaci, že potřebuji potvrzení od původního majitele, že jsem ji od něho koupil. Můžete mi prosím poradit co mi má onen dotyčný vlastně vystavit a jak to má vypadat.
Díky za info.
Re: Nákup z druhé ruky - faktura na jméno - potvrzení o prodeji
At ti da plnou moc na pripadnou reklamaci. Pokud bys reklamoval u prodejce na zaklade kupni smlouvy, muze ti rici, ze smluvni vztah meli pouze s puvodnim kupujicim a reklamovat by odmitli (v praxi jsem videl pouze jednou). Vztah mezi sebou upravte kupni smlouvou.
Jo díky. K+ Ještě bych potřeboval vědět, jak by taková kupní smlouva na koupi zákl. desky měla vypadat, co všechno by měla obsahovat. Na webu jsou nějaké vzory, ale ty se mi zdají zbytečně komplikované - dlouhé.
Díky.
Z kupni smlouvy musi byt jasne, kdo, komu co a za kolik + datum a podpsat obema stranami. Nehledej v tom zadnou vědu. :)
Tzn. na netu si najdi nejaky vzor kupni smlouvy pro formu, vymaz vše nepotrebne, desku specifikuj podle vyrobniho cisla (tak jak je ve faktuře) a hotovo.
Tuším, že když budeš hledat,tak máme něco takového i tady...
A že mám dobrou náladu a vzpomněl jsem si hned, tak nějaký vzor kupní smlouvy je zde :wink:
http://4um.overclocking.cz/showthread.php?t=64169
Neni to nahodou P6T Deluxe V2? Tam bych si radsi zjistil, za kolik ji dotycny koupil. Jak probihaly informace zde na foru, chybou v e-shopech se prodavaly za 2500,- tak aby Ti pri pripadne reklamaci nevratili "pouze" kupni castku, za kterou srovnatelnou desku normmalne nekoupis :-(
(nyni se prodava treba na PCT tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.p...12cf0591324120)
Jo je to ona. Asi to risknu.
V dokladu žádné výr.číslo desky není, mělo by tam být ?
Tak to cislo muzes opsat z desky, pripadne ji jinak specifikuj.