Inzerát podaný pod mým jménem - neoprávněně
Řeším problém, kdy někdo podal pod mým jménem inzerát.
Jedná se o nabídku pronájmu bytu. Na daný server - XXXXX - byl zkopírován 1:1 text z jiného serveru, kam jsem inzerát umístil (jediný server, kam jsem inzerát dal - YYYYY).
Mám podezření, že provozovatel XXXXX vykrádá inzeráty z jiných zdrojů, inzeráty pak ukládá u sebe a inkasuje od naivních uživatelů peníze za zaslání kontaktu k danému inzerátu.
Bohužel mi odmítli sdělit, odkud byl inzerát podán - ani IP, ani uživatele/mail - s odkazem na ochranu osobních údajů.
Mám možnost nějak postupovat proti nim? Tohle jednání se mi vůbec nelíbí (ovšem odpovídá mojí zkušenosti s lidmi, kteří "podnikají" v realitách).
Děkuji za rady :)
PS. druhá věc, že na serveru XXXXX byl inzerát veden ještě víc jak měsíc po tom, co už byl neaktuální a stažen mnou z YYYYY).
Re: Inzerát podaný pod mým jménem - neoprávněně
podobnou zkusenost jsem prodelal, kdyz jsem pronajimal byt. i kdyz jsem inzerat dal na jeden server, po tydnu jsem ho nasel skoro vsude, vcetne fotek. resil jsem to tak, ze pri kazdym telefonatu od realitaka, ktery ten inzerat ukradl, jsem si ho ochotne (vcetne jim sehnane ovecky nebo i bez ni) pozval na urcity cas na prohlidku (adresa bytu byla jen podle relativne dlouhe ulice) a pak jsem tam nedorazil. kdyz volal a vztekal se, tak jsem mu rekl, jak se veci maji ;).
To je elegantní řešení ;D
Jenže tady je kontakt přímo na mě - zájemci volali napřímo. Server rýžoval jen na tom, že za poslání prémiové SMS zobrazil můj telefon a mail...
Myslim ze to spada pod autorsky zakon a timto kopirovanim jej porusuji. Eventualne by se to mohlo kvalifikovat i jako nekala soutez.
pak bych je nemilosdrne naprasil na UOOU; to je poruseni ochrany osobnich udaju jako prase.
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Myslim ze to spada pod autorsky zakon a timto kopirovanim jej porusuji. Eventualne by se to mohlo kvalifikovat i jako nekala soutez.
AZ ne, ale jak pise riksa, naprasit + pripadne (zadarmo) podat trestni oznameni na neznameho pachatele, oni si policajti uz zjisti kdo je za to odpovedny + vzit si kontakt od pripadnych poskozenych ovci. To se muze hodit jako argument, ze jsou okradeni primo o $$$ a pokud jich bude dost a skoda bude nad 5k, tak ma mila realitka problem.
UOOU nevim, protože na serveru, kde ten můj kontakt vykradli, byly informace volně k dispozici..
Ale nekalá soutěž je dobrý, až se budu nudit, zaskočím si s tím někam... :)
To je jedno, tys dal ty informace na srv X a nekdo je bez tveho souhlasu (ktery mit ze zakona musi) pouziva.