MPC-HC + Win7 + DVI kabel- nekorektne zobrazi ceske titulky
Stejny monitor, stejny vystup na graficke karte.
Poze v jednom pripade jde signal z graficke karty pres redukci DVI=>D-SUB do VGA kabelu a do VGA vstupu monitoru. V tomto pripade jsou ceske titulky (.srt) v Media Player Clasic zobrazeny korektne s hackama a carkama.
Ve druhem pripade jde signal po DVI kabelu do HDMI vstupu monitoru. A v tomto pripade mi nefunguje korektni zobrazovani titulku. Misto diakritiky jsou nesmyslne znaky.
Mam:
MB Asus P5E (X38)
CPU Intel E6850
GK MSI N460GTX Cyclone 1GD5/OC + Asus 8800 GTS 320 na vypocet fyziky
RAM 2*1 GB ADATA EE+ 800 CL4
Monitor HP w2207h
Windows7 x86, CZ
Media Player Classic - Home Cinema, verze: 1.3.2099
258.96_desktop_win7_winvista_32bit_international_w hql
Skousel sem samozrejmne nejdriv guugl, ale na tento problem se ho asi neumim zeptat.
Samozrejmne muzu pouzit jiny prehravac/system, ale moc se mi nechce. Muzu skusit jiny ovladac ke grafice, ale nevim ktery. Budu rad za nejake rady a tipy jak to vyresit.
Re: MPC-HC + Win7 + DVI kabel- nekorektne zobrazi ceske titulky
Bud je to bug nebo nejake featura ... ;) Otestuj jinej prehravac. Mimochodem, pokud je to mkv, muze mit naky titule v sobe a trebas jen blbo vybere.
Dela to pouze MPC - HC a pouze u titulku ktere jsou v samostatnem souboru. V jinem prehravaci (BSP,VLC,WMP) se zobrazuji korektne. Kdyz mam mkv kontejner obsahujici interni titulky, tak mi je MPC - HC zobrazi taky korektne.
Samozrejmne muzu pouzivat jiny prehravac, ale zrovna tenle se mi libi. Narazil sem na nej na lance. A ma dost funkci ktere se mi libi. A je taky hodne user friendly. A taky by mne proste zajimalo vcem je ten bug/ficura. Kdy pres d-sub kael se titulky zobrazi korektne, ale pres dvi kabel ne. Jak muze mit "kabel" vliv na zobrazovany obsah.
Pokud budeš chtít zkusit jinej přehrávač, tak doporučuju http://portableturk.com/18397-daum-p...-portable.html , MPC-HC jsem zkoušel a tohle má stejně nebo možná víc funkcí a přitom je to subjektivně víc user friendly.
Ted sem v rachote, ale zitra skusim prubnout.
Tyjo ja rusky neumim, nevis, kde si zmenim jazyk?
Rusky? Afaik to tvoří nějakej korejec, takže občas bejval problém s rozsypaným čajem, ale normálně by mělo jít na začátku instalace zvolit angličtinu a je to v pohodě. Nekontroloval jsem ten odkaz, možná je to nějaká blbá verzi, zkus http://www.dvbsupport.net/download/i...ct=view&id=230, tu mám ověřenou.
Jinak jsem uz zjistil proc MPC - HC spatne zobrazuje ty titulky. Dela to ten interni plugin na moji G-15. Jakmile ten plugin vypnu v nastaveni te klavesky, tak to titulky zobrazi korektne. Jezevec ma myslim taky g-15, muzes to potvrdit?
Muzu se na to mrknout, ale tak max na monasu pripojenym pres DVI.
Je to skoda, protoze zrovna ten plugin byla jedna z veci ktera se mi libila. Ale ten PotPlayer taky nevypada spatne. Uz ho mam anglicky.
Jo tak tohle jsem strašně dlouho řešil na XP, fakt mně nenapadlo že to bude pitomej plugin na G15 :D
Jo a jeste dalsi poznatek. Jestli upradnes Logitech gaming software na verzi 7.00.291 Tak ti nepomuze ani zakazani toho pluginu v tom ovladaci klavesky. Musis pomuze akorat kompletni vypnuti toho ovladace. Teda aspon v mem pripade. Mam W7 32. A jinak to neni moje zasluha, zjistil sem to v nejake diskuzi na cdrku.
Citace:
Původně odeslal
marrtin
Jo a jeste dalsi poznatek. Jestli upradnes Logitech gaming software na verzi 7.00.291 Tak ti nepomuze ani zakazani toho pluginu v tom ovladaci klavesky. Musis pomuze akorat kompletni vypnuti toho ovladace. Teda aspon v mem pripade. Mam W7 32. A jinak to neni moje zasluha, zjistil sem to v nejake diskuzi na cdrku.
Pokud se nepletu, tak Logitech gaming software je pro joye a volanty, ne ?
Ted to zrejmne nejak sloucili, ci co, zkus si updatovat ten soft ke klavesce. Nebo sosnout novy ze stranek.
Dneska sem nahodil XPcka a svete div se, zadny problem neni. Korektne se mi zobrazuji titulky i informace o prehravanem filmu na lcd klavesky.