-
Resetování AP
Poslední dva dny se mi stala nemilá věc - zničeho nic mi padla domácí WiFi a když jsem se napojil na svoje AP, bylo zresetované do defaultu...
Je to asi 1,5 roku starý EDIMAX BR-6216Mg a občas se mi to stalo i dřív... tak jednou za čtvrt roku. Myslíte, že to je nějaký HW bug a je to na reklamaci?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42962
-
Re: Resetování AP
Tohle neni vubec neobvykle - imho bud chyba FW (tj. zkusit novejsi) nebo zacina odchazet flash. Reklamace bude asi trosku problem, napada me veta "zavada se neprojevila".
-
Tak jsem upgradoval FW... uvidíme, zda to něčemu pomůže... :(
-
Jeste muzes udelat jednu vec, koupit 2x napajeci konektor (samec + samice) a k tomu nejakej elektrolit (cim vetsi tim lip odpovidajiciho napeti). Normalne to 1:1 propojis a mezi ty dva draty zapojis ten elit (samo spravne polarizovanej). Je to prace na 10minut i pro hodne manuelne nezrucnyho pajece ;) . Zdroje tehle krabek totiz stojej vetsinou za starou backoru (zadna stabilizace a filtrace) a nekdy muze nejaka ta napetova spicka znamenat poskozeni konfigurace = reset do default. Predpokladam samozrejme stejnosmernej zdroj.
Vady flash se projevuji vetsinou az pri pokusu o prepis, pokud se ti poved flash firware, tak tohle bude OK (muze se stat, ze to proste chcipne a uz nikdy nenabehne = flashka v haji).
BTW: Taky se ti muze prehrejvat = v tech vedres se upeklo a ted se to projevuje.
-
Flash proběhl bez problémů... v routeru byl FW úplně původní, takže jsem tam dal poslední ze stránek výrobce.
I tak je skoro 1,5 roku starý, takže buď už mám doma muzeální kousek, nebo další verze nebyly potřeba... ;)
-
Tak zatím to musím zaklepat - AP drží... ;)
-
ono se neni cemu divit, pokud tam puvodne byla prvotni verze FW... hlavne ze to slape (klep, klep...)