Střih videa problém s 60fps snímkováním
Cus all.
Natočil jsem novou HD kamerou (http://www.toshiba-multimedia.com/cs...amkordery/h30/ ) svatbu a jelikož se mi zdálo rozlyšení HD s 30fps dost "trhavé a při rychleším pohybu rozmazané natočil sem vše ve VGA formátu, který má 60 snímků/s. Obraz je fak krásný ostrý, ale prroblém nastal při pokusu takhle natočené video upravit v jakémkoliv nástroji pro střih videa...
60 snímků prostě žádný co jsem zkoušel nepodporuje a já jsem již bezradný. Zkonvertovat to na 30snímků je hnus kvalita, tak to jsem zavrhl hned.
Poradil by mi někdo kdo s tím má nějaké zkušenosti jaký program použít?
(na licenci mi nezáleží - stejně bych ho využíval často, tak ho koupit není problém, ale na zkoušku bych dal zatím přednost nějaké zkušební verzi nebo free verzi)
Pinacle 14 HD nebo windows movie maker prostě nefunguje...
Re: Střih videa problém s 60fps snímkováním
Není to sice GUI editor, ale co takhle avisynth ? Já nedávno potřeboval taky zpracovat svatbu a nějak mě různé editory neoslovily, nebo byly zbytečně překombinované. Znamenalo to sice jeden den učení na netu, ale zatím jsem s tím přechroupal všechno.
Díky za tip. Určitě ho vyzkouším. No jsem s toho popravdě dost naštvaný, že takový nástroj jako je třeba Pinacle neumí pracovat s videem o 60 snímcích...
zkusil bych nejaky open source editor, napr. Kino nebo Cinelerra. Movie maker je IMO parodie na strih videa, pinacle mival dost omezenou podporu formatu.
Dobra stranka je http://www.osalt.com/premiere Mozna by sel nejak pouzit i virtualdub ci Avidemux.
koukam tyhle opensourcy sou jen pod linux... :/ (nic proti samozrejme, jen me to po kliknuti zklamalo, ze nejdou vyzkouset pod win...)
Adobe Pemiere je možná trochu kanón na vrabce, ale je to rozhodně nejlepší střihovej program se kterým sem kdy dělal a imho 60fps videa by žrát měl. Možná mrkni i na Adobe Pemiere Elements, kdyby se plnotučná verze zdála overkill.
V praci pouzivam Corel VideoStudio X3 Pro - je dostupna aj 30dnova trialka. To by malo zrat tiez vsetko, urcite bola v exportoch moznost 50-60FPS videii, na vstupe ti to bohuzial nevyskusam, pretoze ziadne take video poruke nemam :(