Problém Mikrotik router providera se vymazává
Včera ve měste trošku blbla elektrika a tak router mikrotiku od providera přestal běžet. Nešlo na něj pingnout. Přijel technik a vyměnil desku. V servisu zjistili, že je spálená.
To byla první deska
Druhej vyměněnej router po dvou hodinách zapípal a byl jsem v situaci jako předtím. Deska byla teda vyměnena a tentokrát jsem si připojení užil asi půlhodiny. Ten samej den (dneska) byla deska vyměněna za zase novou, takže momentálně si provider z mého domu odnesl už třetí jeho desku a čtvrtá je momentálně u mě na zkoušku. Ta první byla na 100 % spálená, ta druhá měla smazanej (poškozenej) firmware a ta třetí vypadá též, takže jsou funčkní.
Vím, že je to záhada, kterou takhle zdálky asi těžko vyřešíte, ale třeba se někdo s tím už setkal.
Re: Problém Mikrotik router providera se vymazává
Hele, ja mam doma nejspis to samy, dycky kdyz se vypne elektrika/neco nefucka a vynu ho ja, tak zmizne jakesi nastaveni (neni muj) ktery pry vubec neni treba ... ale vysledek je, ze se to nechova jako bridge a nahodne to filtruje traffic na naroutovanej rozsah. Kupodivu IPcko, na ktery je to nasmerovany funguje.
2ADOLFIK: tipuji to na spatny zdroj. doporucuji napr. tento: http://www.i4wifi.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=1081
Je na UPSce? Vykyvy v siti tomu nedelaj dobre, takze by stacilo neco na filtrovani.