Nerozpoznání TOKENu - CzechPOINT
Nemáte někdo přímé zkušenosti s používáním tokenů a certifikátů od České pošty pro přístup na CzechPOINT???
Na úvod jen, že spravuji pár obcím HW a vše okolo i včetně tohoto a zatím žádný problém ....
Problém je u obslužného SW toho tokenu, konkrétně u modulu axmonitor který mi po startu píše toto:
could not open a session with cryptoki server
Zkrátka se mi dole vedle hodin nenačte taková ta ikonka s rozpoznáním toho tokenu a já potom nemohu pracovat s certifikáty a samozřejmě ani se přihlásit do CzechPOINTu.
PC jsem otestoval antivirem, pročistil, zaktualizoval atd... a stále nic.... zkusil jsem se i obnovit systém o měsíc zpět a potom to najede , ale po restartu to opět nejede.... podivné je, že to začlo dělat na jednom a po cca 3-4 dnech i na druhém pc.
Samozřejmě jsem se snažil i daný SW odinstalovat a nainstalovat ale stále nic :(
Na tech. podpoře České pošty mi jen řekli (a dost mě tím vytočili) že se systémem win XP nemají žádné problémy a že to musí jet ....grrrr
Jo tokeny jsem zkoušel 3 a všechny jsou OK je to jen tím SW problémem :(
Neporadíte někdo co a jak dále?
Re: Nerozpoznání TOKENu - CzechPOINT
Podívej se jaký aktualizace se nainstalovaly na tom druhým pc za ty 3-4 dny, tam bych hledal problém.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Podívej se jaký aktualizace se nainstalovaly na tom druhým pc za ty 3-4 dny, tam bych hledal problém.
No jak jsem již psal ... vrátil jsem to i o měsíc a dokonce potom i o dva tzn. v té době to 100% jelo - tedy jednou se mi to povedlo 2x restartovat a az na potretim restartu jsem byl tam kde jsem byl :(
Jednou si mi i stalo ze z niceho nic to naskocilo a celej den bez restartu OK... druhy den zase nic :(
Samozrejme pri tom obnoveni jsem zakazal ihned ionstalaci a stahovani aktualizaci abych zabranil jejich instalaci a nasel ktera to dela .... ale marne :(
Kdyby to byl muj PC... tak ho preinstaluji (uz jsem na nem stravil tolik hodin) ale tyhle obecni PC je samej ucetni SW, rozhlas, matrika atd... to je na dlouho a na pulku veci museji prijit jini "odbornici"... :(
Určitě jsi to už zkoušel, ale zkus jiné porty... . Po přeinstalování PC na pracovišti czechpointu mi blbnul ten program SafeNet Bordelles security taky jsem nevědlě co s tím - X krát jsem instaloval tento software zovu a znovu a pak jsem se naštval a strčil jsem token do jednoho ze zadním usbéček a chodilo to ;-). Zajímavé je že něco jiného v těch předních usb funguje, a před reinstalací to fungovalo v pořádku... . Zkus to a dej vědět. Jinak řekni co tam je za programy ... . Já PC reinstaluju bežně a vše si zařídím sám , nikhoo z těch firem u toho nepotřebuji .. .
Citace:
Původně odeslal
Falen
Určitě jsi to už zkoušel, ale zkus jiné porty... . Po přeinstalování PC na pracovišti czechpointu mi blbnul ten program SafeNet Bordelles security taky jsem nevědlě co s tím - X krát jsem instaloval tento software zovu a znovu a pak jsem se naštval a strčil jsem token do jednoho ze zadním usbéček a chodilo to ;-). Zajímavé je že něco jiného v těch předních usb funguje, a před reinstalací to fungovalo v pořádku... . Zkus to a dej vědět. Jinak řekni co tam je za programy ... . Já PC reinstaluju bežně a vše si zařídím sám , nikhoo z těch firem u toho nepotřebuji .. .
Problém je, že to dělá hned po restartu když jsem tam ještě ten token ani nedal :(
Z České pošty mi poslali toto:
"Máte token v konfliktu s jiným zařízením využívající "cryptoki server", nejčastěji to je usb čtečka čipových karet nebo
podobné zařízení připojené přes USB rozhraní. Konfliktní zařízení odinstalujte a vyzkoušejte."
Chjo rada nad zlato :( nic podobného tam na PC není a na tom druhém taky ne :(
Hele hoď jsem screen té situace, nějak se mi to nezdá .... . Jinak bych to viděl na reinstal. A říkám použij jiný port, nejlépe ten co je vyveden vzadu na desce... . Vraž tam token a až pootm zapni PC ... .
screen jsem zapoměl udělat ale zkusím ve čt
jinak odebrání usb ovladačů a jejich opětovná instalace, odebrání všech zařízení, přepojování tokenu z usb do usb atd.... nic z toho nepomohlo.... jeden z PC nakonec musim reinstalovat protoze uz to trva moc dlouho a asi to nema reseni :(
tak to je fakt "haluz"..... PC jsem nakonec vzal k sobě komplet vyzálohoval, provedl čistou instalaci, dokumenty atd dal zpátky a vše OK u mě to běželo bez problémů..... přivezu to k nim, zapojím do sítě první start vše OK... doinstalovávám tiskárny a po restartu jsem tam kde jsem.
Hlava mi to nebrala tak jsem ze switche GITY (jejich poskytovatel internetu) vypojil vše a nechal tam jen ten PC a stále to stejné (chtěl jsem vyloučit "blokování" z jiného PC apod).
Jediné co funguje je, že PC se nastartuje bez sítě a poté se ta síť zapne.... a vše funguje, ale po restatru se to musí opakovat.
Řekl jsem si tedy že v síti co jsou ještě 2 PC musel být nějakej vir ikdyž antivir tam samozřejmě mám a ten mi to ihned po zapojení napadl...
Odvezl jsem to tedy zpět k nám a vše OK vše jede restart nerestar.... takže teď to řeším s firmou GiTy, akorát zatím nic nevyřešeno - mají údajně vše OK....
Dnes to vezu na jinou obec která má stejného poskytovatele a zkusím to tam připojit a uvidíme....
Nějaký nápad?... :)
Tak nakonec v jiné obci přes stejného poskytovatele to jelo OK...
Vzal jsem to zpět na tu první a tam zase ne... vzal jsem si sebou NTB a nainstaloval si ten SafeNet k tokenu k sobě a zapojil jsem se k nim do sítě a světe div se vše jelo OK....
Napadlo mě ještě kuknout na IP a všimnul jsem si, že jsem dostal samozřejmě jinou IP než současné PC.... opsal jsem si ji, NTB odpojil a připojil zpět PC a dal jsem mu natvrdo ty IP z NTB a hurááá vše jelo OK.
U druhého PC jsem také posunul IP o jednu bokem a dal ji natvrdo a vše také OK... Volal jsem na GiTy a vše jim řekl... stále mi ale tvrdili, že u nich nic bloknutého není ale že mám zkusit restartovat to jejich Cisco tak jsem to udělal a po 5min bez eletřiny jsem to zapnul a nechal IP na DHCP ale po restartu zase nic :(
Zkrátka nikdo neví proč to dělá, ale teď mají PC pevné IP, myslím bez DHCP a jiné než kdysi... dal jsem vždy na konci o jedno číslo nahoru....
Kdyby to někomu pomohlo... tohle byl můj příběh :)
No nevím no . Tohle na to přeci nemá vůbec vliv... . Hlavně že to funguje;-)