Re: Premietanie diapozitivov
takže se jedná o statické obrázky (kinofilm) nebo nějaký film (ať již 8mm či 16mm či podobný)? v prvním případě potřebuješ rámečky, do kterých to rozstříháš a poté promítačkou promítneš; v druhém promítačku na správný formát. takovéto harampádí se válí na aukru nebo si napiš inzerát na paladix.cz . promítačka bývá levná záležitost, záleží pak, jakou míru automatizace si představuješ; rámečky vychází od koruny za kus, ale ve větším množství již se to docela prodraží. pro další info zkus spíše forum: http://www.temnakomora.cz/modules.php?name=Forums
Jedna sa o staticke obrazky (nieco vo forme komixu).
Ramceky - tomu som sa prave chcel vyhnut. Myslel som, ze by mohla byt taka premietacka, do ktorej "nasadim" cely film a ci uz manualne alebo (polo)automaticky ich budem posuvat, na posuvny mechanizmus zatial nemam poziadavky ziadne, resp. uvidim podla toho ake su moznosti.
Kazdopadne dik za nakopnutie.
nevim o žádné promítačce, která by fungovala na pásy filmu. už z toho důvodu, že rámeček slouží k zajištění rovinnosti políčka.. ale třeba objevíš, nebo ubastlíš.
Když na to stejně nemáš vybavení, tak bych se zamyslel nad tím zdali nejít jinou cestou: nascenovat, jakmile máš soubor, tak se s tím dá dělat cokoli (archivace) a pak promítat buď na tv, či dataprojektor.
Hola, promitacka na pasy filmu existuje,
jednu mam nedke ve skrini, ale fakt nevim kde, ani v jakym meste... :(
ale je to presne tadle http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=26707095&tab=4
ta vec vpravo vepredu je prave ten drzak na film, pak tocis tim bilym a film previjis.
zlatovlaska,krtecek .. je jejejeje jako by to bylo dnes
nevsiml sem si :D
pravda, v mladicke nerozvaznosti jsem si techcto skvostnych pohadek asi nalezite nevazil ..
je to hladkej plast, tak pokad tam nebudes mit napr zrnka piska ci podobne .. nebude to asi uplne tragicky,
ale k nejakymu oderu logicky dochazet musi
monsoon: svagor sice ma nejaky lepsi nikon scanner na filmy ale bolo by to dost prace ale o to ani nejde, pozerat to na tv uplne pokazi atmosferu, projektor by asi siel ale kvoli tomuto ho kupovat asi nebudem
Hrochoslon: tak toto je trefa do cierneho, myslim, ze presnu takuto premietacku maju svokrovci (od ktorych mam tie rozpravky), ten valcek na posuvanie filmu dokonca ostal
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=27336408&tab=4
Tohle mám tuším ještě někde doma, promíitat na tom pásy filmů není problém, posouvá se to ručně otáčením plastové "cívky", jako malé děti jsme si taky takhle pouštěli pohádky. Filmy to pokud vím moc neškrábe. Akorát to teda topí jak hovado, aspoň ta co jsme měli my :-)
EDIT: Koukám, že Hrochoslon zapostoval to samý... Já mám dneska den, doublepost a ještě zbytečnej, protože informaci už tady dal někdo jiný... F..king weather 8-)
neodpustim si rejpnuti.. ale ze te tadle asociace se svokrovcmi, valcekem a filmy od nich nenapadla? :D
D_a_v_i_d: lepsie doublepost ako ziadne info, ja som len rad, ze si na toto spomina viac ludi lebo dnesna mladez to uz nepamata :-)
Hrocholson: no nie som si na 100% isty tym rejpnutim ci je vobec adresovane mne (ale cestine rozumiem dobre), kazdopadne dostal som do ruk tasku s filmami a dnes ked som videl ten obrazok co si poslal tak mi trklo, ze v tej taske bol asi aj ten valcek
Takuto premietacku sme tiez doma mali. Myslim, ze sme ju potom niekomu darovali. Dali sa tym premietat tie pasy s rozpravkami alebo jednotlive diaky v ramikoch.
Docasne som zastavil patranie. Jeden kolega sa spyta rodicov, ktori pracovali na jednej malej skole, ci tam nenajdu nejaku zapadnutu prachom. Pamata si, ze ich tam urcite mali. Uz sa neviem dockat :-) Este som zistil, ze k tym rozpravkam byvali aj male knizky odkail sa lepsie cital pribeh.
Ano, to bylo přesně k té promítačce, kterou jsem ti postoval, nějaké tuším ještě máme schované doma :wink: