Asus HD3870 - regulace větráku
Ahoj.
Momentálně zde mám tuto kartu.
Vše šlape v pohodě, avšak stále mě udivuje, že chladič této karty, respektive ventilátor, nejde vůbec regulovat a stále frčí naplno.
Zkoušel jsem regulovaci přes AtiTool, SmartDoctor, RivaTuner, avšak bez výsledku, větrák valí pořád, co to dá, a je to pořádný vysavač.
Ptám se tedy, měli jste, klidně u jiného modelu, s něčím takovým problém ?
Jak jste ho řešili či vyřešili jste ho vůbec ?
Budu rád za každou radu.
Re: Asus HD3870 - regulace větráku
ahoj, vidim-li dobre pouze 2 dratky k vetracku, tak to asi jednoduse nepujde...
Ano, toho jsem si také okamžitě všimnul.
Avšak znám případy, kdy jde regulovat větrák i se 2 drátky.
2 vodiče skutečně nejsou problém,mám doma 7600GT který se dvěma drátky reguluje otáčky FANu a dokonce umí 2D takty,když se mu to nastaví v biosu.Jestli chceš stáhni si utilku CPUz a ulož bios, ten mi někam upni a já se podívám jestli s tím lze něco dělat pomocí biosu.Zatím zkus MSI afterburner nebo EVGA precision.
Pokud máš na mysli bios GK, tak ten je nejnovější. Momentálně je zde tenhle:
http://www.techpowerup.com/vgabios/2...12.080123.html
//
Takže ani MSI Aft. a EVGA Pr. nepomohly, nic s ní nehne :/
Zkoušel jsen i úpravu BIOSU karty, avšak ani zde nejde nastavit otáčky ventilátoru, program mi to nedovolí.
Ono kdyby větrák jel jen naplno, jenže po delší době stálého provozu začíná i strašně vrčet.
Tak pokud je to bios ze tvé karty, mohu ti na 100% potvrdit že karta sama o sobě neumí regulovat otáčky větráku a žádnej soft ji k tomu nedonutí.
Pokud mužu radit, tak se poohlédni po bazarovém AC S1+120mmFAN...za 200kč se asi sežene a bude to tichý, hodně tichý.
Ano, o koupi nového chladiče již také uvažuji, takhle bídně jsem to již viděl před založením topicu, jen jsem ještě doufal v zázračnou radu :)
Je to škoda, že tuhle kartu takhle pokazili tímhle mizerným chladičem. Ono byla by to otázka pár korun přidat tam nějakou regulaci.
Všem díky za snahu poradit, reputace samozřejmě udělena :)
Takže můžeme LOCK.
vis jak to je... 1ks = uspora $1 => 1.000.000ks = uspora $1.000.000