-
Lepší WiFi Router
Zdravím, už nějakou dobu pár kamarádúm v ulici sdílím připojení. Jenže po čase se přidalo pár dalších lidí a začli problémy. Muj stařičkej Dlink prostě nezvládá obsluhovat více než čtyři připojené PC na WiFi. Výpadky se začaly stupňovat a je to spíš k vzteku než k užitku.Také bych rád něco s Nkem a pokud možno s vyšším výkonem, dalším požadavkem je výstup minimálně pro dvě antény, protože na dva lidi potřebuju směrovku a na zbytek všesměrovku. Spolehlivost je na prvním místě, nejlepší to nastavit a aspoň rok o tom nevědět :) díky za rady.
-
Re: Lepší WiFi Router
Pokud provozujes 2,4GHz nekde ve meste, tak neni ani moc prekvapujici, ze to nefunguje. Nejlepsi mozne reseni je Mikrotik, v tomto pripade asi RB433.
-
hlavne tam nedavej ty Nkovy karty, hrozne se rusej a poradne to jeste nefunguje. Doporucuji RB433+CM9. Pokud (wifi)sitim nerozumis, tak doporucuji Ubiquity, je to dramaticky jednoduzsi na nastaveni a take to docela funguje: http://www.i4wifi.cz/?cls=spresenttrees&strid=564 Pro nastaveni mikrotiku je potreba neco vedet o TCP/IP a wifi obecne, jinak to muze byt nocni mura, jedna se o profi reseni za velmi rozumne ceny, umi to zhruba totez co cisco routery.
-
Ubiquity používáme jako klienty a už s nima dobře umím, taky jsem po jejich AP koukal ale zaráží mě trošku jedna věc, u klienta pokud mi síť vypadne a restartuju router tak pokud není signál 100% je velký problém ty klienty připojit. V ulici máme kanceláře takže je to tady WiFi 2,4 GHz přeplněný. Což se wifi týče, tak po stránce VF tomu rozumím velmi dobře, po stránce TCP/IP řekněme podpruměrně.Právě kvuli tomu divnému chování jsem ještě nekoupil Ubiquity AP,nechci se dostat do situace, že nebudu moct síť nahodit (pokud to spadne) dřív než večer, kdy to ve firmách vypnou.
-
Co mate jako APcko? Ten dlink? Tak to je shunt, to je jasny. ubnt klinti vetsinou fungujou vpohode, ikdyz pravda je obcas potreba je resnout po zmene kanalu na APcku. Ja pouzivam jako AP jedine mikrotik+CM9 a mam s tim jen ty nejlepsi zkusenosti, tu routerstation s openWRT jsem nezkousel, ale bude to urcite lepsi nez vetsina obyc routeru. Pokud to s wifinama myslis vazne, tak se nauc mikrotik, ten proste jednou nastavis a pak o nem uz nevis, protoze proste jednoduse funguje. Uptime v radu roku neni problem :) spoje nepadaj, nstreme nebo IP packing je na pater must-to-have. Umi to pokrocile skriptovani apod. Jinak v 5Gcku neni problem mit na slusnem HW desitky klientu.
Samozrejme to chce zacit s TCP/IP, doporucuji napr. tento zdroj: http://www.earchiv.cz/l221/index.php3 jsou to prednasky z MFF pro uplne zatatecniky, hodne mi to na zacatku pomohlo.
-
APcko je Dlink, proto ho taky chci vyměnit. Klienti jsou všichni http://www.wifi-shop.cz/ubnt-nanosta...c-8-dbi-anteny .Nemám to pro výdělek, na poplatky se skládáme a z toho duvodu je potřeba aby to fungovalo spolehlivě, na ten mikrotik kouknu ale nemám moc času se to učit, než jsem pořádně vychytal UBNT klinty, byl měsíc v tahu. Zřejmě zkusím teda UBNT AP a pokud by se neosvědčilo, budu se muset poohlédnout po mokrotiku, za link děkuju, až to pújde, máš u mě K+