DVB-T TV karta Leadtek winfast pxdtv1300
Zdravim panove...
Koupil jsem vcera tuhle kartu http://www.alza.cz/leadtek-winfast-p...-t-d153182.htm a byl jsem presvedcen o tom, ze to proste pichnu do kompu, nainstaluju soft, pripojim koax z panelakove anteny a voila, budu se moct divat na TV na monitoru zejo.
Ale proste soft mi ukazuje signal tak 0,5 carky ze 7mi bodove stupnice a samozrejme vyhledam velke kulove a ne kanaly.
Proto se chci zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s prijmem TV z panelakovych anten.
Popripade zda-li se najde nejaky brnak s pokojovou antenou, ktery by se chtel stavit na kafe, vzal antenu s sebou, abych vyzkousel, jestli ma cenu ji kupovat, nebo mam TV kartu vratit a na digitalni TV v PC zapomenout.
Uvitam samozejme i jine rady, jako napriklad navrhy na jinou TV kartu do 1500,- (pokud mozno PCI-E, ale i na USB bych se nechal ukecat), podminkou osobni odber v prodejne v Brne.
Protoze opravdu jsem si naivne myslel, ze je to primitivni zalezitost :confused:
P.S: Searchoval jsem tady pro info, ale probiraly se zde spise odborne veci typu stineni, odrazu, DVB-S/C a co ja vim jakeho matrixu, navic pokrocilejsiho stari.
Re: DVB-T TV karta Leadtek winfast pxdtv1300
Software ukazuje slabý signál a nejspíš nelže, tohle obecně je u digitálu problém - kde byl analog s lehkým šumem, digitál vypadává úplně.
1) máš v STA opravdu digitál?
2) není problém v zapojení zásuvky?
3) můžeš na tu zásuvku připojit jiné, fungující zařízení a tohle připojit do hlavní zásuvky STA?
4) sedí konektor? blbý kontakt v konektoru karty umí signál DVB totálně rozhodit, já mám kvůli tomu konektory na všem upravené - sevřené, jinak blbl i STB u televize
1) Digital tam je, dole v baraku mame vypsane kanaly a programy (ikdyz je to z konce roku 2009)
2) To netusim, ale vzhledem k tomu, ze barak ma tak 9 pater, tak spolecna STA asi pofacha.
3) Bohuzel... mam komp, fotak a 2 mobily, ale ty posledni 3 veci bych tam radsi necpal :-)
4) Konektor sedi naprosto dokonale.
5) Zitra kartu na 90% vracim, koupil jsem ji pres eshop a proste nemam nervy se v tom dal hrabat, tak vyuziju 14denni zaruku vraceni penez.
Ještě je jedna možnost coby zdroj problémů, a to pokud jsi předtím měl nainstalovanou jinou TV kartu, leadtekovské ovladače to nemají rády. Jenomže to se projevovalo tak, že signál byl, jen se nic nenaladilo, popř. nebyla ani ta polovina čárky.
Jinou TV kartu jsem predtim nemel. Vlastne po roce a pul jsem poprve strcil nejakou kartu do PCI-E 1x.
Zasuvka je predchozim obyvatelem potvfrzena jako funkcni /jak analog tak digital/, takze to je na 100% kartou - nechyta signal.