program na force vypnuti systemoveho disku.
Chci se zeptat, zda existuje nejaky program pod XP, kterym bych dokazal vypnout systemovy disk a pak ho zase zapnout.
(duvod - na notebooku si budu cist knihu, ktera bude natazena v Ramce, tim padem behem tech 8 hodin cetby nechci, aby mne rusil harddisk. Je to standalone notebook, tim padem vsechny mozne nepotrebne sluzby jsou vypnute, takze i kdyby si system nemohl sahnout na HDD, tak by to nevadilo...)
Zatim jako jedine reseni vidim nabootovat pres BartXP CD a pomoci revosleep si ten disk vypnout. (usb boot ta masina neumi)
Re: program na force vypnuti systemoveho disku.
Pokud systém poběží z toho disku, tak na to zapomeň. Imho by ale neměl bejt problém spustit si livecd/flashku linuxu, uspat hdd a číst si.
A nastavení času do vypnutí HDD v "řízení spotřeby" nefunguje?
Citace:
Původně odeslal
JejKey
A nastavení času do vypnutí HDD v "řízení spotřeby" nefunguje?
Wokna na sys disk potřebujou lozit prakticky pořád, s tím nejde nic moc udělat. Jediný čeho se tím dá docílit, že se to po pár minutách cyklicky zapíná a vypíná, což akorát za chvíli odrovná disk.
U sestry na starym PC to funguje naprosto bez problému, může jí běžet např. jenom přehrávání DVD ve VLC a HDD je vypnutej.
Na druhou stranu je fakt, že je swap off a instalačka Win osekaná na minimum, možná to na to má taky nějakej vliv.
Navylučuju, že to může fungovat, ale minimálně na novějších woknech to bude hodně komplikovaný řešit...spolehlivě mi tohle fungovalo na posledy na win 98, na XP už se to cyklicky probouzelo i když bylo skoro všechno vypnutý.
tohle si umim predstavit leda tak na nejakem UNIXu, kde jsou vsechny zapisovaci adresare namapovany do RAMdisku...
Ja osobne by som radšej obetoval nejaké korunky a keď sa to inak nedá, tak by som vytlačil tú knihu obojstranne, a ak sa to dá ešte aj dve strany na jednu. Možno to nie je úplne ekologické, ale moje oči majú pred ekológiou prednosť, nehovoriac o tom že je aj poholnejšie čítať z papiera ako z obrazovky. Pri tom už môžeš kľudne sedieť aj na hajzli alebo aj v autobuse. S notebookom si predsalen trochu obmedzený.