"Venkovní" webkamera - pomoc s celkovým řešením
Tenhle dotaz je tematicky poměrně široký, ale snad se nejvíc hodí sem.
Mám v hlavě plán zařídit si v garáži (nevytápěné) něco jako web kameru a potřeboval bych vyřešit několik bodů:
- pořídit webkameru / IP kameru / kompaktní foťáček s remote capturing funkcí?
- jaký software pro získávání obrazu a ukládání na HDD případně upload na FTP?
- jaký software pro zpracování obrazu a případně upload na FTP?
- jaký HW okolo?
Jedna možnost by například byla:
Slušná 2MP webkamera -> Asus Eee nebo něco podobného a levného pro získání fotky, zpracování a upload na FTP
V potaz se musí brát to, že když není v garáži nikdo přítomný, tak tam není moc světla (pouze jedno malé okno). V zimě by ten systém ani běžet nemusel a stačilo by ho uklidit domů do tepla.
Nějaké jiné nápady, návrhy? :-)
Re: "Venkovní" webkamera - pomoc s celkovým řešením
PC nepotřebuješ, dneska bez problému seženeš kamerky, který uměj zachycený snímky samy uploadovat někam třeba na to FTP.
Myslíš asi IP kamery co? Ale jak potom vyřešit tu změnu velikosti? Případně jinou postprodukci - jako je vložení datumu apod.?
Zase aby to nějak řešil webserver, to se mi moc nechce, protože by ho to nejspíš dost vytěžovalo.
Resil jsem neco podobneho, ale potreboval jsem 2 wifi kamery na jednom miste a o malem rozmeru. Vyresil jsem to prave eee 701 a 2 web kamery (vetsi rozmer samotneho netbooku nevadi, dulezity byl maly rozmer samotne kamery). Tohle reseni vyslo levneji nez 2 samostatne wifi kamery a navic byla daleko vetsi moznost vyberu (velikost, tvar, rozliseni).
Pokud se rozhodnes pro neco podobneho tak urcite omrkni motion, ktery je velmi nenarocny a umi spoustu veci uz od zakladu a navic do toho jde dodalat cokoliv diky otevrenemu navrhu. Akorat teda konfigurace je malinko narocnejsi.
edit: ale pokud jde o jednu kameru, ke ktere jde dotahnout UTP kabel, tak vyjde urcite lepe IP kamera. Nemam uplne prehled, ale umi spoustu veci .. .mel bys sehnat nejakou, ktera splni tve predstavi.