Verejna ale dynamicka IP - ako na to cez FREE DNS ???
Zdravim Vas,
Som lamka. Mam od providera sice verejnu ale dynamicku IPcku... Niekde som nasiel navod, ako tuto adresu nejako spravne nakonfigurovat pomocou nejakeho freeDNS a potom mozem stale prisputovat na tu IPcku zvonku... Bohuzial sa mi ten navod uz nepodarilo najst...
mozte mi s tym nejako pomoct a uviest ma do obrazu ???
dakujem, Fero
Re: Verejna ale dynamicka IP - ako na to cez FREE DNS ???
Umi to napr. http://www.dyndns.com/, pristupovat na ni budes pres DNS zaznam. Nekde u tebe ovsem musi bezet Dynamic DNS klient, at uz v routeru, kde casto byva integrovany, nebo jako program na PC.
dyndns je hodne haklive na priliz caste obnovovani adresy a na druhou stranu velice rychle expiruje, doporucuji no-ip.org. maji klienty pro wokna i linux
Caste obnovovani nemuzu na UPC posoudit, ale mam tam i jeden zaznam, jehoz klient uz asi 2 roky nefunguje a porad frci...
Citace:
Původně odeslal
HollyG
Caste obnovovani nemuzu na UPC posoudit, ale mam tam i jeden zaznam, jehoz klient uz asi 2 roky nefunguje a porad frci...
mno, o tom bych dost pochyboval, protoze expirace je cca mesic, ale treba na nej nejak zapomneli.
Pokud to mel koupeny, tak to mohlo vydrzet - to obnovovani po mesici je mozna jen u tech free (taky z historickych duvodu jeden mam :) )
Nene, vzdy free. Ted se divam dokonce 2 zaznamy tam jsou, druhej asi rok starej. Ale tezko rict presne, nejak se uz neda vycist datum posledniho updatu na free.
EDIT:// Uz sem to nasel
Last Updated
Sep. 20, 2008 2:33 AM
Tak, skusil som to cez DynDNS.com a slape to pekne... cez internet sa dostanem az na moj ADSL Wifi Router... A teraz co dalej ??? Ako sa dostanem za komp, ktory uz ma IP lokalnej siete (napr. 192.168.1.10) ??? Cez nejaky port-forwarding ??? Prosim objasnite mi to podrobnejsie...
dakujem, Jaro
Presne jak pises, portforward. Kdyz tu prohledas tuhles sekci, najdes stovky navodu, dycky zalezi co mas za krabici. Pokud ti de o widle, potrebujes 3389
Citace:
Původně odeslal
Jezevec
Presne jak pises, portforward. Kdyz tu prohledas tuhles sekci, najdes stovky navodu, dycky zalezi co mas za krabici. Pokud ti de o widle, potrebujes 3389
Prosim, mozes napisat podrobnejsie ??? Este som to nerobil... Viem ze to zavysi od toho routera, ale aspom zakladne veci, pripadne co hladat ...