koukal sem na starsi thready a nasel jen jak ho zapojit na 7V, ale ne na 5V
Printable View
koukal sem na starsi thready a nasel jen jak ho zapojit na 7V, ale ne na 5V
To si delas srandu, ne? Vzdyt na kazdym hdd/fdd napajecim kabelu mas krome 12V i tech 5V. :o :o :oCitace:
Původně odeslal Aken
HDD Molex (konektor co strkas do disku) ma ctyri kabliky, cerny jsou zeme a zlutej je +12V a cervenej je +5V, dej plus vetraku na cervenej a minus na vedlejsi cernej.
:oops: hmm, no a jak je potom zapojeny treba disk, kdyz na dvou je 12V a na dalsich dvou 5V to do neho de 17V, no a jeste jak slo by to dat na min na 2V nebo na 3V, ty vetraky totiz maji 5200ot. a kdyz to dam na 5V tak to bude asi 2400ot a to je furt dost, ale skusim nejdriv na tech 5V
Na míň než 5V se ti většina větráků neroztočí (můj Muffin XL DC 120x40 jede nejmíň na 4,5V) a co se týče toho disku, 12V je napájenej motor a 5V elektronika.
Jak KUBA napsal - na konektoru je +12V (zluty), +5V (cerveny), a 2x zem (2x cerny), takze do disku nejde 17V. Jak napsal Marty - +12V je pro motor, +5V je pro elektroniku.Citace:
Původně odeslal Aken
Nejjednodussi bude vytahnout z konektoru ventilatoru ten krajni kontakt(cerveny kablik) a prehodit ho na druhy kraj, aby se po zasunuti propojil na +5V. Pris trose sikovnosti to neni problem. Otazkou zustava, jestli se ti ten ventilator na 5V roztoci.
ja mam doma nejaky vetraky, ktery se roztoci i na 3V a kdyz jim trochu pomuzes tak i na 1.5V ;D ikdyz pak uz se skoro neda mluvit o toceni a chlazeni uz vubec... to jenom tak kdyz neni co delat :-)Citace:
Původně odeslal Marty
jinak staci to regulovat pomoci SW pres desku (speedfan atd...)
pak si to nastavis jak budes potrebovat :wink:
klidne i min nez 5V a nebudes mit problem s roztacenim
no s tim speedfanem nevim, nevim, nefunguje to na vsech deskach (treba na moji :evil: )Citace:
Původně odeslal wong
tak to pak nasere, ale pokud mas podporovanou desku, tak je to supr :-)Citace:
Původně odeslal Voice
wong: jj, záleží to fakt kus od kusu.
Jo a moje deska podporovaná není :( I když, na co, nemám tam žádnej větrák ;D vlastně jo, ve zdroji, ale ten se mi reguluje sám ;D
Spis by se dalo rict, ze funguje jen na nekterejch, protoze jich zas tolik neni.Citace:
Původně odeslal Voice