Datové úložiště NAS / nebo externí disk s funkcí stahování dat
Zdravím,
známý zvažuje o nějakém úložišti dat připojeného do routeru pomocí LAN káblu (určitě nechce USB).
Potřeby:
- přístupné z jakéhokoliv compu doma bez nutnosti spuštění jiného compu (proto LAN)
- přístupné i z "venku" pomocí nějaké VPN služby (toto pokud by šlo, bylo by to super, ale není zase úplně podmínka)
- musí umět stahovat data z torentu
Co jsem koukal co nabízí alza, tak většina NAS zařízení umí skoro vše, ale cena je 3500 (bez disku).
Externí disky pak zase neumí ten přístup z venku, ale říkám to by mu asi nevadilo (cena by v tomhle asi rozhodla), nicméně např u tohoto modelu:
http://www.alza.cz/western-digital-m...0e-d111622.htm
A Je tam napsáno DLNA MediaServer, iTunes server (akorát nevím má-li to něco společného s torrentem takže nevim co mu mám říct).
Re: Datové úložiště NAS / nebo externí disk s funkcí stahování dat
Kolik disků tam chce mít? Pokud není prvořadá skladnost, tak bych to řešil nějakým homemade řešením, který se dá postavit znatelně levněji než hotovej NAS. Ta VPNka nemusí bejt součástí, imho lepší když VPN bude obstarávat router.
DLNA - služba pomocí který z toho uměj nový televize přehrávat filmy
iTunes - snadný propojení s iBlbinama
Odkazovaná krabice torrenty neumí a dal bych si pozor na výkon, u tohodle druhu krabiček často bejvá zoufalej a to klidně takovým způsobem, že to sice má Gbit přípojku, ale zapisuje to 3MB/s.
Díky za nfo ohledne dlna a itunes :)
co se týče disků - předpokládám že tam bude asi jen 1 ks a asi pro začátek 1TB, mylsím si že tak rychlej že by to za měsíc naplnil nebude...
BTW peco pak jsem ještě objevil tohle: http://www.alza.cz/zyxel-nsa-210-d158569.htm
sice je to bez HDD (ale ten bych už k tomu doobjednal), nicméně ty torenty tam mít bude, a já budu mít klid :) a Jestli to bude zapisovat 3MB/s tak mě to je putna :) ikdyž je to smutný...
nicméne díky
To vypadá, že by asi mohlo daný požadavky splnit...