Mam Turbo Pascal 7, ale ten bezi pod dosom (stale ked chcem nieco napisat tak sa musim prepnut do dosu), potrebujem nejake IDE Pascalu, ktore by bezalo pod Windowsom, neviete o niecom? Len mi neradte prosim ziadny C++, v tom pisat neviem :?
Diky.
Printable View
Mam Turbo Pascal 7, ale ten bezi pod dosom (stale ked chcem nieco napisat tak sa musim prepnut do dosu), potrebujem nejake IDE Pascalu, ktore by bezalo pod Windowsom, neviete o niecom? Len mi neradte prosim ziadny C++, v tom pisat neviem :?
Diky.
Delphi? ;D
neviem, je to pascal? Kde ho najdem?
A nieco free nieje?
Stiahni si jeho verziu Personal, ktora po registracii u Borland je zadarmo pre nekomercne ucely. Stiahnes to samozrejme na borland.com.
Cakaj, ze to uz nebudu take male execka, ako u TP! :? :roll:
Nebo Freepascal z www.freepascal.org je to jenom prekladac takze jeste mrkni na www.lazarus.freepascal.org
za zminku stoji jeste GNU Pascal a RHIDE, ale to uz si najdi sam :wink:
Turbo Pascal ve verzi 7.0 mel i ide pro win. spoustelo se to bpw.exe.
Ja pouzivam Turbo Pascal 7.01 aj vo Windows (na textove veci). Vo Windows9x/ME sa v tom da pohodlne robit - pustit to v okne (font 8x12), ked chcem toho vidiet viac, nastavim si Options->Environment->Preferences->Screen size na 50 riadkov - potom je to naozaj pohodlne.
Na Windowsacke veci je Delphi dobre, akurat si treba zvykat na iny styl prace (objektove programovanie). Tiez je dobre naucit sa co sa vo Windowsoch nema robit (cakanie v nekonecnych cykloch a pod.)
me teda doma bezi pascal 7 pod win xp v pohode a ve skole mi bezi na win nt taky v pohode... tak nevim.
presne tak, tp7 (resp. ja mel bp7) bezi i pod XP v okne anebo fullscreen (ctrl+enter)Citace:
Původně odeslal Jey
ted uz pouzivam pod linuxem mc + fpc :-)
Miro2: Tak som stiahol ten freepascal, ale nechapem preco ma IDE len dosovske, ked som stiahol pre win32. Robim nieco zle?
No woknowsowsky sou ty Delphi :-) ale neni to tak uplne Pascal ale ObjectPascal, takze tusis spravne je to objektovy ;D z Pascalem to ma ale podobnou syntaxi a naucis se v tom delat pomerne rychle. A taky pomerne rychle pochopis ze Java je proste Java… :mweheh: