Nefunkcni externi USB disk Hitachi Simpletech 500GB
Odesel mi subj, a to tak ze nejdriv mu stacil 1 napajeci kablik z USB "vidlicky", potom se jednou nerozjel vubec a tvaril se ze mu USB port dava malo stavy, pridal sem 2 USB a nejakou dobu jel. Nenapadlo me ze disk odchazi a vcera se nerozjel vubec. Protoze nezalohuju (vim, sem vul), a disk je jeste v zaruce, potrebuju radu jestli odesel prevodnik USB/SATA=kaslu na reklamaci, disk vykucham a koupim novy ramecek, data jsou prednejsi, nebo odesel HDD=data v haji, reklamace. Je mi jasne ze z techto priznaku je tezke odvodit co odeslo, doufam ze je tu nekdo stejnym/podobnym problemem. Dik za jakoukoli radu.
Re: Nefunkcni externi USB disk Hitachi Simpletech 500GB
Zkusil jsi to na jiném PC, v jiném portu, na jiný kabel?
Pokud ano a nerozjel se a lze nedestrukčně rozebrat, pak bych to rozebral a disk připojil dovnitř PC a zkusil zálohovat data. Dál ohledně reklamace uvidíš.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Zkusil jsi to na jiném PC, v jiném portu, na jiný kabel?
To bylo prvni co me napadlo. Chova se stejne na druhem PC i s jinym kabelem.
Nedestruktivni rozebrani diky stribrne zarucni samolepce vidim blede...:(
Fen sem zkusil, castecne zabral ale i tak je nalepka viditelne poskozena - tvarila se ze je vcelku, ale stribrna barva pod nalepkou byla narezana. Ale to vubec nevadi, disk se po pripojeni do PC rozjel
Paráda. On může být vyčvachtaný konektor toho rámečku, spálený převodník, cokoli...
Jinak rámeček používám a coby nástupce mrtvého můžu doporučit od Transcendu - maximální spokojenost (za tehdejších 215 Kč tuplem), kromě starého DELLu D600 jsem ani nikdy nepotřeboval připojovat ho na oba konektory kvůli napájení (je v tom 60 GB 5400 rpm WD).
Nj, mini USB konektory, to je pri castem pouzivani prusvih - obcas pomuze ty kontakty jehlou trosku napruzit. A s D600 mam stejnou zkusenost a je to skoda - jinak vybornej kus HW ma pouze 2x USB, a jeste s proudovym omezenim presne podle normy. :(
Citace:
Původně odeslal
peta303
Paráda. On může být vyčvachtaný konektor toho rámečku, spálený převodník, cokoli...
Jinak rámeček používám a coby nástupce mrtvého můžu doporučit od Transcendu - maximální spokojenost (za tehdejších 215 Kč tuplem), kromě starého DELLu D600 jsem ani nikdy nepotřeboval připojovat ho na oba konektory kvůli napájení (je v tom 60 GB 5400 rpm WD).
Konektorem to neni, kvedlal sem s nim dostatecne, spis je spaleny prevodnik (ale to uz je ted jedno). Koupil sem LC-Power EH-25BSII, dal do nej vykuchany 500GB hdd a zatim spokojenost, jen LEDky sem musel prelepit izolepou, vypada to ze je nakoupili ve sleve armadnich prebytku z vyzkumu oslepujicich zbrani :)
to u Transcendu taky, nevim, co je to za blbou modu vysocesvitivych modrych nebo LED (kde jsou SMD pod krytem, staci na diodu udelat tupku cernym centrofixem, nepujde prime svetlo, ale uz jen rozptylene ze stran - indikacni funkci to neztrati a nebude oslnovat).
Citace:
Původně odeslal
Mymak
A s D600 mam stejnou zkusenost a je to skoda - jinak vybornej kus HW...
To je, ja diky dobrym zkusenostem s D600 povysil na D630, jen ta 600 ma jednu jedinou slabinu - pravy pant by mohl vydrzet vic a ram je v miste jeho uchyceni take forovy - v tomhle notebooku je uz treti ram (jeden nechtene znicil tata, kdyz mu upadl otevreny z metru a pul na zem, druhy odesel priteli me sestry, jenz to po mne podedil), panty se menily vzdy s vymenou ramu (a jednou i navic), pravy to neprezije, nekdy ani levy. Nicmene... Uz jsem videl ulomene panty i na IBM T4x.