AMD X6 Thuban 1055T problem s biosom
Zdravim kupil som phenoma thuban na dosku Gigabyte MA790X UD3P, problem je ze je na nej stary bios F5 thuban ma podporu az od F7a, stroj nabehne ale neviem sa dostat ani do biosu ani do qflash, aj ked zazrakom raz sa mi to podarilo, viackrat uz nie, potrebujem flashnut novy bios, nastastie kolega ma starsieho phenoma tak to vymenim a flashnem, otazka je ma q-flash podporu USB zariadeni nemam totiz uz disketovku. :mad:
Re: AMD X6 Thuban 1055T problem s biosom
Jo, normálně tam vrazíš flashku a jedeš, akorát musí bejt naformátovaná na fat16 nebo fat32.
Tak som ho flashol a uz jede Thuban jak ma oproti core2 6300 je to sakra rozdiel. Nevies poradit nejaky guide na taktovanie phenomov nejako som z toho vypadol, ked som na tri roky zradil AMD :)
Bohužel na pořádný prozkoumání, co je k čemu jsou jednotlivý možnosti dobrý jsem se zatím kvůli času nedostal, můžu se podělit jen o pár obecných pozorování. V podstatě mi to vychází tak, že rozhoduje frekvence cpu a zbytek prakticky nemá vliv, že frekvence sběrnice nemá prakticky vliv je známý, ale docela mě překvapilo, že vliv rychlosti a časování pamětí mi vycházel taky naprosto minimální.
cafko nemas skusenost s AMD overdrive, ked dvihnem v biose fsb na 250 v zatazi mi overdrive ukazuje vzdy 2.8 namiesto 3.5 ghz, turbocore tiez nejako nejde respekrive ho overdrive nevidi:rolleyes::? neviem ci je problem v utilite alebo kde, ked urobim bench v cinebench tak skore je vyssie ale overdrive ukazuje vzdy svoje default hodnoty:(:o
Overdrive nepoužívám po špatných zkušenostech nepoužívám, někdy ukazovalo nesmysly a počítač s tím padal i na taktech, který když se nastavily v biosu fungovaly ok. Možná jsem staromódní, ale ve woknech taktuju jen grafiky a procesory biosem, není to tak praktický zato je to spolehlivější :-)
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Overdrive nepoužívám po špatných zkušenostech nepoužívám, někdy ukazovalo nesmysly a počítač s tím padal i na taktech, který když se nastavily v biosu fungovaly ok. Možná jsem staromódní, ale ve woknech taktuju jen grafiky a procesory biosem, není to tak praktický zato je to spolehlivější :-)
caf tak mozem potvrdit overdrive je na pikacu trocha som ladil v biose, po vypnuti turbocore cpu ide na default vcore zatim na 3.6 GHz, skusal som aj 4.0 ale nestabilne s napetim 1.5 V viac som uz nechcel tlacit aj ked teplota bola do 57, na 3.85 GHz 1.45 V stabilne, celkom slusne len tie ramky su na nic, viac ako 1000 nedaju stabilne zatim.
edit po jemnom ladeni ide na 3.7 default vcore coz je very fine