(Ne)originalna bateria do IBM T42 ?
Chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s nahradnou bateriou do starsich IBM Thinkpad notebookov ?
Nejaka konkretna znacka/obchod ? Alebo original ?
Mam tu starsiu T42ku a ma to vyklepanu baterku - kapacita 7%, 948 cyklov ... podla power managera stav "fair" :D
Re: (Ne)originalna bateria do IBM T42 ?
Kupoval jsem z hongkongu-ebay baterii do T60p a rozodne to nedoporucuji. Je to od pohledu sunt. Sice byla za par korun, ale nestoji to za to... Znacka je to tezko rict jaka, na baterii je napsano lenovo ibm, ale original to urcite neni.
Mel sem 2 cinske baterie do IBM x24. Prvni vydrzela mozna 3 roky, pak chcipla stylem, ze se notebook na 20-50% baterie vypnul - do te doby vydrzela kolem 2 hodin. Koupil sem tedy druhou, na ni notas vydrzi 3 hodiny dodnes ... za ty prachy proc ne :)
Já koupil u Batteryshop.cz neoriginálku T6 pro DELL D620/630. Měl jsem nabídku na tohle s články Sanyo a pak ze Softcomu jinou s články Samsung za stejnou cenu, ale vzhledem k tomu, že s bateriemi Sanyo mám dobré zkušenosti (kapacita i životnost) a Samsungy už mi všechny chcíply (od začátku menší kapacita, něco zašlo na závady a vše vydrželo mnohem kratší dobu, než Sanyo), vzal jsem toto. Sanyo po konzultaci doporučil a odsouhlasil i Tiktak.
Pozitiva: dá lehce přes tři hodiny jako originál v dobré kondici, kapacita stejná, mechanické zpracování viditelné části zcela v pořádku, pasuje bez problémů a stejně tak i lícuje, barva je shodná. Nezahřívá se. Lepení je OK i gumová "nožička" je stejná jako originál.
Negativa: co se mi úplně nelíbí, je zpracování části, která je skrytá (vanička baterie je zabroušený výlisek jako u originálu, ale tady je více vidět tmavší plast u svaru), hůř se mačká tlačítko indikátoru zbývající výdrže (není až tak životně důležité). Ale zas to je za poloviční cenu oproti originálu, oproti nabídkám z e-baye se zárukou a jedná se víceméně o bezvýznamné prkotiny, které nemají vliv na funkčnost a nejsou vidět, tak to neřeším.
ja som kupil z ebay bateriu na Dell XPS M1330, 6 clankovu..mala mat kapacitu 5200, prisla mi 4800, ale s tym, ze bola uz mierne vyzrata (4500) takze som dostal ciastocny refund a vysla ma vlastne na 15€ ...clanky Sony :/