X-Fi spdif 3.5mm > Cinch dig.Koax > AVR
Zdravim
mam zvukovku X-FI extreme Music
a ted jsem si poridil novy AVR Onkyo 608
a snazim se to propojit spolu digitalne abych mohl nechat dekodovat 5.1 zvuk az v receiveru a ne na zvukove karte .
Pouzil jsme k tomu "mono jack s opacnym polem cinch" coz jsem se docetl zde
3.5 mm jack mam zapojen do Digital in/out konektoru uplne na kraji
a cerveny cinch do AVR
V THX consoli jsem nastavil FlexiJack mode na DIGITAL I/O
pustil jsem ve VLC HD video (mkv) s DTS zvukem.
A kdyz vyberu Zvukove zazrizeni/Stereo tak to pres AVR hraje
ale kdyz vyberu Zvukove zazrizeni/A/52 over SPDIF aby se dekodovani provadelo na AVR tak to zacne ten zvuk sekane cukat a nehraje to
Kde delam chybu ?
Dik za kazdou radu
PS: mam na desce jeste jednu integrovanou 7.1 zvukovku ktera ma koax/opticky vystup tak premyslim ze doinstaluji i tu integrovanou zvukovku a budu poustet filmy pres tu int. zvukovku , ke zkresleni by asi dochazet nemelo kdyz to jde skrz ne ?
Re: X-Fi spdif 3.5mm > Cinch dig.Koax > AVR
Takze jsem vcera nainstaloval onboard zvukovku , zapojil cinch-cinch kabel
a pustil znovu film v mkv s DTS a v VLC opet delal to same , a pres GOM prehravac to hralo ale na Displeji Receivru jsem videl PCM tzn receiver to nedekodoval jako DTS ale jen prehraval jestli tomu rozumim dobre ?
Honza Gross na CzC odpověděl správně.
Já si myslím, že problém bude ve zdrojovém formátu kontejneru (nemusí, ale softwarové chyby jsou častější)
Totéž možná s nastavením playeru, AV bude OK.
Vyzkoušel byl originál film s DTS stopou, pak bude jasno.
No original film v DTS nemam , mam jen ruzna mkv s DTS stopou . Je rozdil mezi klasickym kabelem cinch - cinch a kabelem oznacenym digitalni koax ?
Zásadní rozdíl není, digitální koax ale dodržuje 75 ohmů. Většinou to poznat není, já mám ale např. analogové výstupy jenom "digitálními" kabely a poznám rozdíl.
Ale, ať nepletu, cena všech těch kabelů je astronomická. Ke zvukovce to dám jen proto, že je mám.
Originální disk (nebo alespoň slušně vypálený ISO DTS - jenom audio, je toho na webu mraky) by vyloučil všechny možné chyby.
Jen pro info
kdyz jsem onboard zvukovku propojil optikou s receivrem tak uz to jede dts nebo DD podle to co je ve zdroji
Což je slušné na to, co po tom chceme.
Nebyl by to Creative, aby si dávno netvořil vlastní standardy, dnes na ně doplácí.
Kód:
http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=10874
Sliboval, dodnes se neví, zda bude X-Fi HD vůbec dělat. Ať si jej vezme třeba čert.
Pokud existuje, a pokud neexistuje, ať si jej vezme stejně.
Co se tyce jako herni zvukovka tak je super , to se mi osvedcila uplne a co se tyce prehravani filmu a hudby na to uz mam receiver a tam to cpu optikou takze tam taky nemam problem ;)