Hledám malý výkonný notebook
Hledám netbook/subnotebook velikost ideálně 11", maximálně 12". Podmínkou je min. rozlišení 1366x768, použití hlavně na office práci, multimédia a internet, sem tam nějáké to video, byl bych rád kdyby to bylo schopné enkódvat HD příp. i Full HD formát (někdy propojuji s TV).
Aktuálně mám Dell 1010, který mě oslovil kvalitní klávesnicí, výborným LED displejem, ale neskutečně mě omezuje svou rychlostí - prostě Atom Z530 a cokoliv pomalejšího už nikdy, přemýšlím tedy nad netbookem s procesorem: ION2/Intel Core 2 Duo/Intel core i5/Intel core i7.
Podotýkám že jsem člověk který nerad čeká, tzn. raději se omezím na výdrži baterie na úkor rychlosti a výkonu.
Představa o ceně do 20 tis.
Díky za rady.
Re: Hledám malý výkonný notebook
Uz jsem ti odpovidal jinde, ale kratce je moznosti nejaky netbook s dvoujadrovym ULV 1,2-1,3GHz procesorem a integrovanou grafikou GMA 4500 nebo Dell Vostro 1220 s klasickym Core2Duo a stejnou grafikou. Nic dalsiho me nenapada v te cene a velikosti nenapada.
Edit:
A ohledne lesklych plastu - klasicke cerne edice Aceru Timeline maji leskle plasty, specialni olympijska edice ma matne stribrne, ale porad zustava leskly displej.
Resim stejny problem + jsem si dal jako podminku, ze nesmi mit leskle plasty u klavesnice. To dost vyber jeste zmensi.
V tuhle chvili to vidim na:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71968
Napadá mě ještě http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=76245 , poměrně zajímavej stroj v týhle kategorii.
Podle recenze X100e na notebook.cz je rozliseni 1680x1050 na VGA vystupu uz rozmazane, i kdyz na vzdalenost nejake 3m by to mozna nemuselo vadit. To chce asi testnout.
Jen podotknu, že pokud nerad čekáš, tak bych určitě uvažoval spolu s koupí ntb dokoupit SSD.
Citace:
Původně odeslal
Krimi 2000
Jenže tohle nesplňuje podmínku rychlosti. Atom bych si nekoupil do ničeho jiného než do fileserveru.