kde 4 - Obnovací frekvence
Chtěl bych požádat o radu s nastavením obnovovací frekvence monitoru v kde 4. Po čisté instalaci systému je nastavena na 60 Hz. Pro CRT monitor bych potřeboval nastavit 85 Hz. Zkoušel jsem povést její editaci v xorg.conf, ale bez výsledku. V nastavení obrazovky je stále možnost volby obnovovací frekvence pouze 43 Hz, 60 Hz a auto. Ovladač používám radeonHD/fglrx a jedná se o integrovanou grafickou kartu Radeon 4200. Děkuji za rady
Re: kde 4 - Obnovací frekvence
Toto je jeden z velkych pruserov v X serveri a nikto to neriesi :( Co si pamatam, tak to bolo takto stale.
Musis si vygenerovat modeline nejakym generatorom (je ich par online - a pre istotu kazdy dava ine vysledky...) a ten pridat do xorg.conf.
Mne vetsinou funguje xtiming.sourceforge.net
Nepíšeš jakou máš distribuci...
Já měl s tímto v Mandrivě taky problémy, nakonec mi pomohla editace xorg.conf, zmiňuji to i na svém blogu, zde uvádím danou pasáž:
"Stačilo najít část "Subsection "Display"" , těch částí, které se takto jmenují, je sice více, ale stačí si najít tu, u které je "Depth 24" a v ní přepsat "1024x768" na "1024x768_85", ještě jsem musel myslím nastavit dva řádky, aby vypadali takto:
HorizSync 31.5-70.0.3
VertRefresh 50.0-85.0
Po restartu X11 mi konečně naskočil monitor na 85 Hz."
Toť vše. Samozřejmě musí být nainstalovány proprietární ovládače. Já však mám Nvidii, snad to zabere i na Ati. Samozřejmě výše uvedené děláte na vlastní triko.... ;) Používám rozlišení 1024*768, na větších to nemusí fungovat, nevím...