-
GMail vs emailový klient
Tak jsme s Kecinzerem včera diskutovali nad tématem "Gmail vs desktopový klient", já jsem zastáncem webového rozhraní, on klienta.
Chtěl jsem po něm, aby mi řekl 5 důvodů proč jej používá, nakonec jsem uznal relevantním pouze jeden a jeden z části:
- Gmail nepodporuje práci s více účty, emaily z více schránek stáhnete, ale odeslat email z GM pod jiným emailem IMHO nejde.
- emailový klient má lépe vyřešeno upozorňování na nové emaily. Upozornění lze vyřešit i webového rozhraní, ale je pravda, že se už proto musí něco udělat. Proto jsem tento důvod uznal pouze z části.
Další důvody byly rychlost a přehlednost - obojí je možné i s Gmailem.
Dneska jsem se rozhodl, že se k tomuto vrátím a do diskuze přivedu i další lidi - čtenáře tohoto fóra.
Proto by mě zajímaly Vaše důvody, proč používáte to či ono ;) Opravdu bych rád pochopil, proč tolik lidí používá klienty, já jim nikdy nepřišel na chuť...
-
Re: GMail vs emailový klient
Emailový klient má imho smysl od určitého množství vyřizované pošty a pak pokud člověk musí používat více různých účtů, celkově je to pak přehlednější a rychlejší.
Naopak pokud člověk zas tolik pošty neřeší je jednoznačně lepší webmail, protože je odevšud stejnej, jednoduchej a odpadá tím problém s programem navíc, kterej žere prostředky pc a musí se správně nastavit.
Osobně používám gmail a ktomu gmail notifier plug-in do FF.
-
podobný názor mám i já. Teď aby se GMail naučil posílat emaily i s jinou adresou a klienti nebudou IMHO potřeba vůbec.
-
Já jsem skalní zastáncem klasickýho klienta. Nedokážu si představit cokoliv na webu, co by bylo rychleji a pohodlněji ovladatelné, než lokální aplikace.
Netvrdím, že webmail nemá taky svoje přednosti, ale používám ho jen okrajově tam kde to má smysl.
-
zkuste Gmail přes Google Chrome...já ťuknu a hned mám načtený email...reakce stránek je fakt výborná. Až mě to překvapilo...
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
- Gmail nepodporuje práci s více účty, emaily z více schránek stáhnete, ale odeslat email z GM pod jiným emailem IMHO nejde.
proc by to neslo? gmail pouzivam i pro dalsi email ucty a samozrejme muzu i odesilat pod jinym emailem
ja jsem zastancem kobinace :) vsechny maily se mi stahuji do gmailu, ale pouzivam i outlook z duvodu exchange... navic mi nekdy vyhovuje mit maily i offline
-
Citace:
Původně odeslal
pajkus
proc by to neslo? gmail pouzivam i pro dalsi email ucty a samozrejme muzu i odesilat pod jinym emailem
Aha, to jsem nevěděl. Nemáte po ruce nějaké reference? :)
-
Aigor:
Naprosto souhlasím (karma zatím nejde přidělit :)).
Blackknight:
Proč zkoušet jiný prohlížeč, to si člověk může rovnou nainstalovat toho klienta. Pokud je někdo na něco zvyklý, tak nevidím důvod kvůli Gmailu měnit prohlížeč :).
-
Citace:
Původně odeslal
Blackknight
Aha, to jsem nevěděl. Nemáte po ruce nějaké reference? :)
jaky reference by te zajimaly ?
mam normalne pridano nekolik uctu v gmailu: settings/Accounts and Import
tyto ucty pak jsou automaticky pridany v Send mail as, takze kdyz pisu mail tak si muzu v rozbalovacim menu vybrat z jakyho uctu bude email poslan
mam gmail nastaveny v anglictine, vim ze driv v ceske lokalizaci nektere moznosti nebyly videt
-
Přesně takové, jaké si napsal :) vyzkouším, uvidím. K+ ;)
-
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Emailový klient má imho smysl od určitého množství vyřizované pošty a pak pokud člověk musí používat více různých účtů, celkově je to pak přehlednější a rychlejší.
Samozrejme je to vec nazoru, ja jsem naopak od Outlooku presel k webovemu rozhrani sveho Google Apps (funkcne v podstate GMail) a zpet ani za nic. Mam tam nasmerovanych celkem 5 mail. adres, denne se mi ve schrance otoci znacne mnozstvi posty a komfort obsluhy je pro mne vyrazne vyssi nez mi muze nabidnout Outlook.
Citace:
Původně odeslal
Aigor
Já jsem skalní zastáncem klasickýho klienta. Nedokážu si představit cokoliv na webu, co by bylo rychleji a pohodlněji ovladatelné, než lokální aplikace.
Pokud srovnam rychlost nacitani a predevsim vyhledavani posty: webmail vs outlook, prohrava outlook na cele care. Tot me zkusenosti za posledni dva roky.
-
právě jsem "objevil Ameriku", v GMailu opravdu jde odesílat emaily z více účtů, což já osobně netušil :) Tímto pro mne osobně padá i poslední důvod, proč používat klienty :)
-
Citace:
Původně odeslal
ctrl_j
Pokud srovnam rychlost nacitani a predevsim vyhledavani posty: webmail vs outlook, prohrava outlook na cele care. Tot me zkusenosti za posledni dva roky.
OMG, potlouk je spíš parodie na mail, to nejde srovnávat. Doporučuju skouknout např. možnosti TheBat! nebo pro základní operace stačí bohatě Thunderbird.
-
V době kdy jsem já používal Bat!, tak vůbec neuměl kalendář, úkoly, prostě plánování. Bez toho je to nepoužitelný klient.
Momentálně jedu na Thunderbirdu se kterým se napojuji na Google Apps přes IMAP. Ale musím říct, že ten IMAP je takový prapodivný. Někdy se mi TB spustí a funguje v něm naprosto bezchybně PUSH, jindy mi zase nové zprávy nehlasí, přitom nastavení je pořád stejné (check all imap folders for new mails).
Pošta se mi totiž třídí do složek už ve schránce, takže vyžaduji kontrolu nejen složky Doručená, ale i ostatních.
-
Citace:
Původně odeslal
Aigor
OMG, potlouk je spíš parodie na mail, to nejde srovnávat. Doporučuju skouknout např. možnosti TheBat! nebo pro základní operace stačí bohatě Thunderbird.
To mas stejne jedno. Pokud jsem mel 5k mailu v Opere nebo Thunderbirdu stejne rychlostne taktez nestihali.
Nadto je Thunderbird podivnej bastl, nejak jsem si to nastavil a jednou pravidla funguji, jednou ne, takze "sel".
-
Používám pouze gmail, protože jsem si na něj zvyknul, nabízí mi všechno co potřebuju v jednom rozhraní a ODKUDKOLIV (mj. třeba sdílený dokumenty, online fotoalba), rychlost je dostatečná a mám ho nainstalovanej i v mobilu, což je skvělá volba pro mobilní vyřizování emailů, mj. i s datovym roamingem za hranicema. Offline klienta nepotřebuju a z více důvodů ani nechci: další program, nastavování, bezpečnost, nějaký věci bych stejně musel dořešit mimo (třeba ty sdílený online dokumenty, snadno dostupný online fotoalba...). Stejně jsem pořád online a všechno důležitý a potřebný hned stáhnu na disk, abych měl absolutní jistotu. (To je mimochodem další výhoda - důležitý věci mám ve dvou kopiích - stažený na disku + zálohu v gmailu.)
-
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
V době kdy jsem já používal Bat!, tak vůbec neuměl kalendář, úkoly, prostě plánování. Bez toho je to nepoužitelný klient.
Asi jsem jsem divnej, ale tyhle věci jsem nikdy od poštovního programu nevyžadoval. Nemám potřebu mít na hodinkách vodotrysk, kalenář mám v případě potřeby v mobilu, ale stejně to používám jen v nouzi.
Není to nic osobního, jen mám rád když program dělá pouze to k čemu má primárně sloužit ;-)
-
Osobně mi příjde Google Apps Premier webové rozhraní nepřehledné a špatně se mi v něm pracuje. Raději tlustého klienta, objem pošty je bohužel u nás obrovský :? Nicméně IMAP+tlusťoch+v-případě-potřeby-webové-rozhraní je nejlepší kombinace všeobecně (pokud neberu v potaz Exchange server)
-
Aigor:
Organizaci času jsem začal použít s WM telefonem, kdy to začne dávat smysl. Používal jsem jen Outlook a s ním synchronizoval. Dneska to řeším přes Google apps pomocí nastavení exchange, takže již to nejde přes kabel a proto mohu používat i něco jiného než Outlook. Nicméně stejně kalendář využívám.
-
Mimochodem - jednou z vyhod klienta je snadnejsi odesilani priloh - drag & drop, resp. bylo.
GMail od vcerejska uz umi taky.
-
Rodičům jsem zřídil Gmail, sám používám Outlook - mám tam 13 e-mailových účtů.
Sám používám Gmail pro přístup k mailu z mobilu přes IMAP (HTC TD2), kam si nechávám přeposílat dvě konference. Je příjemné, že se mi synchronizují přečtené maily.
U ostatních mailů nenechávám kopie zpráv na serverech z důvodu kapacity, což u Gmailu nehrozí, a proto se mi přečtené maily "nesynchronizují".
-
Já používám GMail s Google Apps na svojí doméně. Stahuju si tam 4 další účty, na doméně mám X aliasů a zároveň mám asi 10 různých adres odesílatele v GMailu.
Vůbec nic mi tam nechybí a nevidím jediný důvod používat tlusťocha. Tolik soukromá pošta.
V práci používám Outlook a kalendář na SharePointu + synchronizuju se symbianovou Nokií. Tady si nedokážu představit, že by mi tuhle funkčnost nabídl jakejkoli jinej klient.
V minulém zaměstnání jsme místo sharepointu měli Google Apps, tam jsem používal Tbirda (na linuxu) a synchronizoval taky symbianovou nokii - tam jsem tedy měl všechny info na googlu, v tbirdu a v mobilu. Synchronizoval jsem kalendář a kontakty. Tj. víceméně stejná konfigurace jako dnes, ale s jinými prostředky. A funkčnost taky stejná.
-
Co hovoří pro klienta je možnost přístupu k mailům v offline. U Gmailu jsem něco podobného také zahlédl, ale nezkoušel.
-
jj, offline lze pres Google Gears.
-
myslím, že je to celkem jednoduché... pokud v práci používám Outlook, nemám důvod přidávat další emailové rozhraní, klenta, etc...
Jeden NTB, jedno HTC, jeden outlook, jeden kalendář, více účtů...