Nejlepší OC deska pro Gulftown i7-980x a 12GB RAM
Budeme teď stavět dvě relativně podobné sestavy, kde je nutný přetakt nového šestijádra i7-980x alespoň na 4.2GHz, lépe na 4.5GHz a tomu odpovídající RAMky...
Cenově víceméně nejsme omezeni, RAMky každopádně budou G.Skill Perfect Storm 2000MHz CL8, dva kity po 3x2GB, tam není co řešit, konkurence nulová...
Ale u desky je to horší. Mám svého favorita, ale rád bych znal názory ostatních, která deska je na přetaktování nejlepší ? Komplet to bude na vodě, takže chlazení není problém (i chipsetů a mosfetů), ale ta 980x je na stabilitu napájení dost náročná bestie...a toho se trochu bojím...
Asrock X58 Extreme
Asus Rampage III Extreme
DFI LP X58 T3eH8-A
EVGA X58 Classified
Foxconn Bloodrage GTI
Gigabyte X58A-UD7
MSI X58 Platinum
nebo nějaká jiná ? Díky za názory...
Re: Nejlepší OC deska pro Gulftown i7-980x a 12GB RAM
tak zatim to vypada na poradi
evga
foxconn
dfi
asus
msi
gigabyte
asrock
U desky je to celkem fuk, protože máš extrema a tam taktuješ násobičem takže deska nemusí bejt extra borev v FSB, atd. Taková Asus P6T by bohatě stačila. Vyhnul bych se akorát levnejm MSI, Asrockům a takovejm odpadům.
A jinak pokud tam osadíš 6 paměťovejch modulů, na ňáký 2ghz na pamětech zapomeň.
no nevim no :)
tam nejde moc o FSB, ale o stabilitu napajeni...
Opět, krom pár ASrocků a MSI jsou na tom X58 desky dobře, nejsou to žádný P55 low-end věci. Jestliže na těhlech deskách lze vytáhnout I7 920 první revize na 4,2ghz tak nevím co víc chctít.
Drahý top high end desky jsou obvykle víc poruchový než ty pod nima.
Buď patriot!
Kup si Foxconn z Kutné Hory!
:-D
(akorát mám pocit, že má jen 3paměťové sloty..???)
Jo má to je herní deska.... ne deska na tohle použití, já furt říkám Asus P6T. Klidně i P6T-SE, proč utrácet víc jen za něco tak nepotřebnýho jako je podpora SLI.